SC Everstein ronde verder in EM-Cup

everdingen • Op de derde speeldag van de poulefase van de EM-cup is het doek gevallen voor zowel Brederodes (zaterdag) als Vianen. Beide elftallen leden fikse nederlagen. SC Everstein plaatste zich wél voor het hoofdtoernooi. Na eerder te hebben gewonnen van MVV '58 (0-2) werd nu kordaat afgerekend met DSC: 4-0.

Op een door de vorst nagenoeg onbespeelbaar veld nam Vianen het in Beesd op tegen de gelijknamige club. Binnen een minuut stond het, na zwak uitverdedigen, al 1-0. De tricolores kenden daarna een sterke fase waarin wat kansjes kregen maar niet benutten. Toen Beesd uit een counter op 2-0 kwam liet Vianen het lopen. Na rust werd het duel steeds eenzijdiger. Vianen liep meer te klagen over de omstandigheden dan dat er werd gevoetbald, en maakte de weg daarmee vrij voor Beesd om royaal afstand te nemen: 6-0.

Vrije trap

Op bezoek bij SteDoCo (derde divisie) miste Brederodes liefst vijf basisspelers. De groengelen kwamen na een foutje van keeper Bastian Spriel al snel op achterstand, en wisten toen al dat er in Hoornaar niets te halen was. Uit een vrije trap werd het een kwartiertje later 2-0. Brederodes kreeg daarna wat meer greep op het spel maar werd geen moment gevaarlijk. Na de thee kreeg Robbert Bakker in de spits steun van Mike de Groot, waardoor er wat meer ruimte op het middenveld kwam. Gezien het niveauverschil bood Brederodes redelijk partij, en kon trainer Tim van Breukelen, mede door de onderbezetting, leven met de 5-0 nederlaag.

Zowel Everstein als DSC hadden hun eerste duel gewonnen van MVV '58. Voor rust hadden de roodwitten een groot veldoverwicht maar scoorden ze te weinig. Door treffers van Sander Bergshoeff en Delaney Khoeblal was het verschil echter al gemaakt: 2-0.


Na de hervatting hadden de Kerkdrielenaren een optisch veldoverwicht, maar behoudens een gevaarlijke lob creëerden ze bitter weinig. Op aangeven van Nader Mechichi scoorde Yently Lemmer met een achterwaarts hakballetje. Hij maakte ook de 4-0.