• De bouwvakkers werden in de watten gelegd.
• De bouwvakkers werden in de watten gelegd. Foto: LEKSTEDEwonen

LEKSTEDE trakteert bouwvakkers

vianen • LEKSTEDEwonen en BAM Woningbouw vierden donderdag het bereiken van het hoogste punt in het bouwproces van de eerste 36 huurwoningen in Hoef en Haag.

Voor de zomervakantie is gestart met de bouw van koopwoningen en in september jongstleden met de huurwoningen. In net drie maanden tijd heeft BAM Woningbouw in opdracht van LEKSTEDEwonen al het hoogste punt van de huurwoningen bereikt. Om deze mijlpaal te vieren zijn donderdag alle bouwvakkers getrakteerd door LEKSTEDEwonen. Zij zijn verrast met een cadeau (en gedicht) van de Sint om ze te bedanken voor de inzet afgelopen periode. De saucijzenletters vielen in de smaak bij de bouwvakkers. Er is overigens nog een andere mijlpaal te vieren voor LEKSTEDEwonen. Want maar liefst 725 woningzoekenden willen wonen in het nieuwe dorp. De woningen kunnen dus rekenen op gemiddeld twintig belangstellenden per woning. Op deze eengezinswoningen konden alleen huishoudens van twee tot en met zes personen reageren, die voldeden aan de geldende inkomens- en toewijzingsvoorwaarden.

Ed de Groot: "LEKSTEDEwonen wil met deze nieuwbouw vooral de doelgroep (jonge) gezinnen helpen. Dat past ook goed bij een nieuw en groeiend dorp, zoals Hoef en Haag. Inmiddels zijn we gestart met het toewijzen van de woningen en de eerste kandidaten hebben al bericht ontvangen of zij in aanmerking komen voor één van de woningen." Naar verwachting worden de eerste huurwoningen al in het voorjaar van 2017 opgeleverd.

q www.lekstedewonen.nl.