Dementiedeskundige naar Vianen

vianen • Huub Buijssen komt maandag 12 december naar het Alzheimer Café in Vianen. Hij is psychogerontoloog, klinisch psycholoog en auteur van ruim veertig boeken.

Huub Buijssen vele boeken waaronder 'De magische wereld van Alzheimer' en 'De heldere eenvoud van dementie'. In het laatste boek beschreef hij de wereld van de dementerende en reikte hij familieleden tips aan om met moeilijke gedrag om te gaan. Vanwege deze dementieboeken is Buijssen een internationaal gerespecteerde dementiedeskundige. Buijssen wiens beide ouders dement werden, zal over Alzheimer vertellen aan de hand van vaak persoonlijke ervaringen. Hij geeft praktische en direct toepasbare tips waarmee - volgens hem - het leven met en zorgen voor iemand met dementie lichter, aangenamer en vreugdevoller wordt.

Het Alzheimer Café is de plaats waar iedereen die persoonlijk of in de directe nabijheid te maken heeft met dementie terecht kan. Ook medewerkers uit de zorg wereld, buren of andere belangstellenden zijn welkom op de avonden. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd. Er is een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar.

De avonden vinden plaats in het grand café van Hof van Batenstein in Vianen. Vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Bij problemen met vervoer naar en van het Alzheimer Café kunnen mensen contact opnemen met Wickey van den Brink via 0347-361200.