Volleybaldames Servia lopen verder uit

vianen • De volleybaldames van Servia hebben het uitduel tegen de directe concurrent Boni met 2-3 gewonnen. Met maar liefst negen punten voorsprong staat het team nog steeds bovenaan in de poule.

Servia begon echter matig aan de wedstrijd. De pass was niet onder controle en al gauw stonden de dames op een 4-0 achterstand. Door goed servicewerk van Stefanie van Vliet kwamen de Viaanse dames weer op voorsprong: 6-9, uitgebouwd naar 10-18. Nienke Hendriks deed er nog een schepje bovenop met haar service en bij 15-25 was de set binnen. Servia denderde in de tweede set lekker door. Goede servicebeurten en een perfecte sideout zorgden ervoor dat de Viaanse dames op een 4-10 voorsprong kwamen. De perfecte setups van Tamara de Zwart werden vooral door Stefanie van Vliet en Yvon Verburg hard naar de grond geslagen.

Boni kreeg er gedurende de set geen vat op: 19-25 In de derde set startte Servia rommelig. De scherpte was er niet en er werden teveel foutjes gemaakt: 5-1. Het gebrek aan scherpte bleef Servia achtervolgen: 25-13. Ook in de vierde set kreeg Servia geen vat op de sterke service van Boni: 25-21. De vijfde set begon wederom rommelig en met een achterstand. Servia knokte zich terug. Bij 9-10 kantelde de wedstrijd en wist Servia de oude flow weer op te pakken: 11-15.

Heren

De volleybalheren van Servia wonnen In Zevenhuizen overtuigend met 1-3 van het tweede team van Nesselanden. Het Viaanse team begon sterk aan de wedstrijd, vooral vanwege een sterke service: 22-25. De tweede set was rommelig, Ondanks een sterk slot keken de mannen de hele set tegen een achterstand aan: 25-20. De derde set was weer in orde: aanvallend, gevarieerd en met mooie blokkerende acties: 20-25. Ook de vierde set was een makkelijke prooi voor Servia. De setwinst kwam geen moment meer in gevaar: 18-25.

De dames spelen donderdag een competitiewedstrijd tegen Switch 5 uit Utrecht. De heren komen een dag later in actie tegen Leython DC HS 1 in Leiderdorp, aanvang 21:30 uur.