•  Zeven Brederodes-leden werden in het zonnetje gezet.
• Zeven Brederodes-leden werden in het zonnetje gezet. Foto: Peter Verbeek

Brederodes stoot zondagtak niet af

vianen • Hoewel het niet op de agenda stond ging het belangrijkste item van de algemene ledenvergadering van Brederodes over de kwakkelende zondagselectie.

Vooralsnog blijft die bestaan, zij het met een aanzienlijk kleiner budget dan voorheen. Namens het bestuur van Brederodes had voorzitter Hans van Breukelen in een eerder stadium laten weten dat er een reële kans was dat de van origine zondagclub alleen op zaterdag verder zou gaan. De vlag hangt er echter toch iets anders bij, bleek tijdens de ALV. "We gaan de zondagafdeling niet de nek omdraaien", verwoordde Van Breukelen het bestuurlijke standpunt. "We hebben de dragende spelers van de zondagselectie gepolst. Hoewel dat vrijwel allemaal spelers van buitenaf zijn hebben ze aangegeven zich thuis te voelen bij Brederodes, en ook volgend seizoen in groengeel te willen voetballen. We gaan echter niet actief de markt op om een trainer te zoeken en wachten af hoe de groep zich zal ontwikkelen. We maken dit seizoen in elk geval af en gaan daarna graag verder."

Duizendpoot

Aansluitend werd Yvonne van Daalen uitgeluid als bestuurslid. Van 1988 tot nu heeft deze duizendpoot heel veel functies gehad bij Brederodes. Ze heeft vooral een enorm stempel gedrukt op de jeugd, het Internationaal Jeugdtoernooi en de G-afdeling. Vooralsnog is haar plaats nog vacant. Henk de Groot, eveneens iemand met een lange staat van dienst, werd benoemd tot lid van verdienste, de 28e in de historie van Brederodes. Tot slot werden de jubilarissen gehuldigd. Van de veertien waren er slechts vijf aanwezig.