• Op aangeven van Stefan Blom scoort Bart Geurts de openingstreffer: 1-0.
• Op aangeven van Stefan Blom scoort Bart Geurts de openingstreffer: 1-0. Foto: Peter Verbeek

Vianen strijdend ten onder bij GVV '63

gameren • Gezien de immense personele problemen had Vianen er rekening mee gehouden dat het bij de virtuele koploper GVV '63 op een flink pak slaag zou worden getrakteerd. Uiteindelijk verloren de tricolores met 3-0, maar dat was een nederlaag met opgeheven hoofd.

Wegens blessures, schorsingen en andere oorzaken beschikte Vianen over niet meer dan zes selectiespelers. Er werden wat voetballers uit lagere elftallen opgetrommeld die doorgaans minder dan een keer per week trainen. Noodgedwongen moest ook trainer Jeroen Brouwer (46) zich in het wedstrijdtenue hijsen. Tegen GVV '63, de meest scorende ploeg van de poule, en met een defensie die in negen duels pas drie tegenstreffers had geïncasseerd, waren de vooruitzichten uiterst somber.

Steekpass

De thuisclub, met veel lopende spelers, had nagenoeg de hele wedstrijd een flink overwicht, maar toch hield Vianen zich achterin vrij eenvoudig staande. Pas na een kwartier werd het, na een steekpass op centrumspits Bart Geurts, voor het eerst gevaarlijk, maar de redding van keeper Orm Kranenburg mocht er zijn. Pal daarna moest collega Maikel van Tuyl in het geweer op een goede vrije trap van Danny Stijsiger. GVV '63 bleef flink gas geven en nam in de twintigste minuut de leiding. Na een snelle aanval gaf Stefan Blom een scherpe voorzet op Geurts, die de hoek voor het uitzoeken had: 1-0. Vianen verstopte zich niet, voetbalde gedisciplineerd en naar zijn mogelijkheden, toonde inzet en gaf de geelzwarten niets cadeau. De gasten moesten het aanvallend vooral hebben van de bevliegingen van Thomas Kanza en Adil Ahabbad. In de slotfase kwam Vianen goed weg toen een knal van Lennart van de Werken werd gekeerd door de lat. In het rustsignaal werd Ahabbad door een ingreep van doelman Van Tuyl van de gelijkmaker afgehouden.

Na de pauze hadden de bezoekers het beste van het spel, en kwam de thuisclub er een tijdje nauwelijks aan te pas. In de tiende minuut zag de laatste linie van Vianen er na een vrije trap niet best uit. Keeper Kraneburg pareerde de eerste inzet, en met een mazzeltje slaagde invaller Daniël Goncalves erin de bal in het lege doel te werken: 2-0. De gasten werden daarna steeds verder achteruit gedrongen. GVV '63 moest het vooral hebben van schoten uit de tweede lijn, maar de schutters zochten het doel telkens te hoog. Arbiter Blom begon te strooien met gele kaarten, gaf er wegens praten twee aan Vianen-aanvoerder Stijsiger, en zorgde daarmee voor onnodige irritaties in het veld. GVV '63 kon de tricolores niet écht bij de lurven grijpen maar bepaalde de eindstand, door een treffer van Richan Kreling, vijf minuten voor tijd op 3-0.