VHL Lokaal op eerste plaats kieslijst

regio • VHL Lokaal – de nieuwe lokale partij in Vijfheerenlanden – is tijdens de gemeenteraadsverkiezingen voorafgaande aan de definitieve fusie tussen Vianen, Leerdam en Zederik te vinden op de eerste plek van de kieslijst. Bijzonder, want nieuwe partijen komen normaal onderaan de kieslijst te staan.

Lokaal Alert Vianen en VKG Zederik hebben ervoor gekozen om op te gaan in Leerdam 2000, deze Leerdamse lokale partij verandert vervolgens haar naam, statuten en huishoudelijk reglement. De drie partijen hebben opgeteld twaalf zetels.

Wim van Dijk (VHL Lokaal/VKG Zederik) erkent wel dat er nog wel meningsverschillen bestaan tussen de verschillende afdelingen. "Als lokale partijen hebben we leden van allerlei pluimage, daar staan we om bekend. Maar juist dan levert een discussie, desnoods een flinke, de bouwstenen voor een goede besluitvorming. De verschillende ideeën van deze leden worden altijd gerespecteerd."

Johan van der Velden (VHL Lokaal/Lokaal Alert Vianen) stipt het kernenbeleid aan grote gemene deler binnen de afdelingen. "Het kernenbeleid is voor ons een speerpunt, een speerpunt dat we alle drie delen. Leefbaarheid in alle kernen is zo belangrijk. Anders zijn we als lokale partij geen knip voor de neus waard."