• Wethouder Goof Bos plant een boom.
• Wethouder Goof Bos plant een boom. Foto: aangeleverd

Start bouw van project Xcellent

lexmond • Wethouder Goof Bos heeft donderdag de start bouw gemarkeerd van het nieuwbouwproject Xcellent in Lexmond. Dit deed hij door een boom te planten.

Normaliter wordt dit moment gevierd door door een bouwkundige handeling uit te voeren zoals het slaan van een heipaal of het leggen van een funderingsbalk. Dit keer is er voor de start van dit project voor een duurzame handeling gekozen.

Het planten van de boom bleek nog leuker, omdat hierbij ook de kinderen van de nieuwe wijk konden helpen. Onder toeziend oog van de nieuwe bewoners en diverse betrokkenen werd met zichtbaar plezier van de wethouder en kinderen flink geschept. Nadat de grond was aangestampt kon er geknald worden met de confettishooters. Vervolgens vertrokken alle aanwezigen naar Huis Het Bosch waar iedereen kon genieten van een gezellige borrel.

Project

De eerste fase waarvan nu de bouw is gestart, bestaat uit vijftien woningen die allemaal al zijn verkocht. Het gaat om zes tweekappers, acht rijwoningen en één vrijstaande woning. Totaal zullen er op deze locatie tussen de Kortenhoevenseweg en de Kortenhoevendijk in Lexmond 66 woningen gebouwd worden. De volgende fase bestaande uit zestien woningen met de volgende woningtypes: rijwoningen (type X) en tweekappers (type XL). Naar verwachting zullen deze woningen binnenkort in verkoop gaan.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor meer informatie op de onderstaande website.

q www.bloklandhuizen.nl