Korballers VIKO op tijd weer bij de les

renkum • De korfballers van VIKO maakten het zich zaterdag onnodig lastig in de uitwedstrijd tegen het Renkumse DKOD. Op het juiste moment in de tweede helft wist men echter de knop om te zetten: 14-18.

VIKO was het nog puntloze DKOD al eerder tegengekomen tijdens het Gooisch toernooi. In de finale werd het team verslagen.

Dat er mogelijkheden en kansen waren voor de tweede overwinning in de zaal was op voorhand bekend. VIKO had het strijdplan voor deze over het algemeen verdedigende ploeg klaarliggen.

Startblokken

DKOD kwam goed uit de startblokken en noteerde de 1-0 op het scorebord. Daarna nam VIKO het heft in handen. Natascha Hazendonk noteerde de vierde goal via een vrije bal (2-4). VIKO liep verder uit naar 3-7, onder andere door een leuke combinatie tussen Vikash Mahadew Missier en Linsey van Mourik.

Toch liet het Viaanse team hun Renkumse tegenstanders na deze goede fase terugkomen in de wedstrijd. DKOD slaagde erin om uit te blokken onder de korf en via overtredingen van VIKO werd het 8-10 bij rust.

Voortvarend

In de tweede helft startte DKOD voortvarend en verzuimde VIKO de gecreëerde kansen te verzilveren, waardoor DKOD terug wist te komen tot 10-11. Vervolgens miste VIKO ook nog een stip.

Goed verdedigend werk zorgde ervoor dat VIKO via Robin van Dijk en Rules Buitelaar iets meer lucht kreeg (10-13).

In de eindfase combineerde VIKO gestaag door en vergrootte de marge naar vier goals (14-18). "Het was een moeizame wedstrijd waarin we DKOD onnodig terug lieten komen in de wedstrijd. Gelukkig wisten we op het juiste moment weer te scoren", aldus Annelies Visser.