Teams van DOS Vianen superieur

hoofddorp • Twee teams van Gymnastiekvereniging DOS Vianen wisten afgelopen weekend tijdens het NK teams in Hoofddorp een top 5 klassering in de wacht te slepen.

Om met twee teams uit te mogen komen op het NK en de strijd aan te gaan tegen concurrenten die beschikken over betere accommodaties en meer trainingsuren was op voorhand al een knappe prestatie.

In categorie D begon het kwartet Aïsha Josepha, Ivy van Bruggen, Isis Veltman en Jolijn van Vliet goed aan de wedstrijd. Vooral met de door Josepha gesprongen tsukahara haalde het team veel punten binnen.

Op het onderdeel vloer lieten ze punten liggen in de uitvoering ten opzichte van de concurrentie maar maakte dit weer goed op brug en balk. De behaalde vijfde plaats in het eindklassement is een geweldige prestatie.

Balk

Sanne Oost, Ivon Verkroost, Linsey Godschalk en Hannah Hijmering kwamen uit in het hoge(re) niveau B. Dit viertal begon de wedstrijd op het onderdeel vloer waarmee ze direct goed van start ging. Op brug ging het iets minder, maar door zeer stabiele goede oefeningen op balk revancheerde het team zich met de hoogste score op dit onderdeel. Ze pakten met hun prima oefeningen uiteindelijk de vierde plaats van Nederland.

De turnsters kunnen zich nu gaan opmaken voor de individuele regionale kwalificatiewedstrijden die medio december in Amersfoort zullen plaatsvinden. Aankomende zaterdag zullen vijf turnsters van DOS beginnen met hun 1e kwalificatiewedstrijd in Amersfoort.

SVZ

Ook voor de selectieturnsters van SVZ uit Zijderveld begint zaterdag het nieuwe wedstrijdseizoen in de nieuwe turnhal in Amersfoort. Zes leden zullen daar in actie komen. De huidige selectie telt in totaal 25 leden. De turnsters van SVZ worden getraind door Angela Kook, Daniëlle Hekman en Mariska Hijmering.