• Seelig blij met zijn nieuwe stek.
• Seelig blij met zijn nieuwe stek. Foto: aangeleverd

Stadsappartementen opgeleverd

vianen • De bewoners van de negen stadsappartementen aan de Langendijk en Badhuisstraat hebben deze week de sleutels van hun nieuwe woning ontvangen.

Voor de stadsappartementen was veel belangstelling uit Vianen en de regio (250 reacties). Vooral starters en jongeren reageerden massaal, op zich ook niet verrassend met bijna 1.700 ingeschreven woningzoekenden tot 35 jaar en ruim ingeschreven 3.500 starters in Vianen. De heer Seelig uit Nieuwegein is een van de gelukkigen. Met bijna negen jaar wachttijd was hij de eerste kandidaat voor een appartement aan de Langendijk. Vanuit zijn woonkamer en vanaf het dakterras heeft hij vrij uitzicht over de Viaanse binnenstad. "Veel vrienden wonen in Vianen, dus ik kom er al jaren met veel plezier. Ik ben dan ook erg blij met mijn nieuwe huis en heb zin om snel naar Vianen te verhuizen."

De locatie en nieuwbouw kennen een lange voorgeschiedenis en een rijke historie. De panden aan de Langendijk werden gebruikt als woonhuis en voor Wagenmakerij & Carrosseriebedrijf G. van Peet. De gesloopte bedrijfshal aan de Badhuisstraat is onder andere gebruikt voor de fabricage van bowlingbanen. Vanwege de monumentale waarde is de voorgevel van de Langendijk in zijn geheel behouden gebleven en in ere hersteld. Ook de achtergevel is in dezelfde stijl en kleur opgetrokken. De stadsappartementen in de twee gebouwen zijn ontworpen door Verlaan & Bouwstra architecten uit Vianen. In iets meer dan één jaar tijd zijn de appartementen gerealiseerd door Bouwbedrijf Van den Engel uit Maarssen. Het project is uiteindelijk wat later opgeleverd dan eerder was gepland.