Eerste zaalpunten voor korfballers VIKO

vianen • De afgelopen weken heeft VIKO zich voorbereid op het aankomende zaalseizoen waarin de rood-witten zullen uitkomen in de 2e klasse. VIKO gaf de lijn van de voorbereiding een goed vervolg tijdens de eerste competitiewedstrijd. In Helsdingen werd met 19-10 gewonnen van Regio '72 uit Vaassen.

VIKO kende in de zaal een goede voorbereiding. Het team werd teruggebracht naar een achttal en wist het Gooische kampioenschap, georganiseerd door korfbalverenging Huizen, te winnen. Deze lijn moest natuurlijk doorgezet worden naar de competitiestart. In de poule van VIKO zitten naast onbekende ploegen ook bekende ploegen waaronder NOVA, HKC en DKOD. VIKO startte thuis tegen onbekende ploeg Regio '72 uit Vaassen. Dit achttal staat na de eerste helft van het veld in de middenmoot van hun poule. Zij hebben echter eerder ook tegen degradatie uit de 2e klasse gespeeld. Een dus waarin zeker kansen lagen om de eerste punten in het zaalseizoen te pakken.

Regio '72 bleek in het eerste kwartier een stugge en vooral fysieke ploeg te zijn. Er waren vrijwel direct een aantal 'akkefietjes'. De scheidsrechter, die eveneens beoordeeld werd, smoorde deze in de kiem. VIKO leek zich hierdoor in de beginfase te laten afleiden. Na een goal vanuit de prachtige actie en doorspeelbal van Vikash Mahadew Missier kwam VIKO echt los (4-4). Tot aan de rust was het enkel VIKO dat nog wist te scoren (10-4).

Constant

Ook na de rust bleef VIKO constant in het scoren. Alle spelers pakten in de tweede helft hun goals mee. Hoewel de meeste aanvallen van Regio '72 snel werden onderbroken waaide er af en toe een afstandsschot van de tegenstander in. De ruime 19-10 overwinning tegen het team uit Vaassen was dan meer dan verdiend.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen DKOD op het programma. De ploegen zijn elkaar enkele weken geleden tegen gekomen op het Gooische kampioenschap. VIKO wist DKOD in de finale te verslaan.