• Vuren protesteert na de ingreep van Orm Kranenburg.
• Vuren protesteert na de ingreep van Orm Kranenburg. Foto: Peter Verbeek

Vianen verliest door eigen fouten

vianen • Twee verdedigingsfouten van Vianen en een foutieve arbitrale beslissing bezorgden Vuren een 0-3 voorsprong.

Hoewel de tricolores, ruim een half uur voor tijd, terugkwamen tot 2-3 slaagden ze er niet in langszij te komen. In de openingsfase maakten beide elftallen duidelijk voor drie punten te gaan. Nadat Adil Ahabbad de bal in de elfde minuut voorlangs het vijandelijke doel had geschoten reageerde Kevin Meerens bij de tegenaanval heel attent op een te korte terugspeelbal van Dusty Louwaars. Keeper Orm Kranenburg kreeg het nakijken: 0-1.

Uiterste hoekje

Zes minuten later pakte Kranenburg een bal die via de knie van een verdediger van richting was veranderd. Op een paar meter van het Vianense doel kende de scheidsrechter de gasten een indirecte vrije trap toe die Tim Ippel in het uiterste hoekje mikte: 0-2. Rond de vijfentwintigste minuut stond de laatste linie van Vianen te slapen na een lage vrije trap die Danny Muilenburg een niet te missen kans opleverde: 0-3. Na een dubbele overtreding op Adil Ahabbad kreeg de thuisclub nog voor rust een strafschop die door het slachtoffer werd benut: 1-3.

Pal na de hervatting miste Vuren een beste kans op 1-4. Nadien zakten de gasten ver in, en plaatsten af en toe een counter. Vianen, op enkele posities gewijzigd, was heer en meester. Louwaars kreeg de bal in de kluts mee en zorgde acht minuten na de thee voor aansluiting: 2-3. Kort voor tijd kreeg invaller Robin de Kruijf een vrije kans, maar hij schoot de bal royaal over de lat.