• Foto van een eerdere zitzakbioscoopavond.
• Foto van een eerdere zitzakbioscoopavond. Foto: aangeleverd

Vianen krijgt zitzakbioscoop

vianen • Vianen krijgt vrijdagavond 9 december voor even een eigen bioscoop. Een zitzakbioscoop wel te verstaan. En: de kaartjes worden gratis weggegeven. Cadeautje van ondernemend Vianen.

Centrummanager Hans van Kooten kwam in contact met het bedrijf die dergelijke zitzakbioscoopavonden organiseert. En in overleg met Ondernemersvereniging Vianen (OVV) en de Bedrijveninvesteringszone (Biz) van het centrum werd besloten de filmavond op vrijdagavond 9 december te organiseren, aan de vooravond van de kerstmarkt die op zaterdag 10 december losbarst aan de Voorstraat. Voor het kerstevenement wordt de Voorstraat namelijk al afgesloten en staat er ook een hele grote tent. Binnen 48 uur na het ontstaan van het plan, was het ook daadwerkelijk financieel geregeld.

Toegang tot de avond is gratis, maar: de bioscoopavond is niet openbaar. Er zijn dus geen kaartjes te koop, er worden honderd tickets weggegeven. Hoe werkt het: consumenten die voor twintig euro uitgeven bij deelnemende ondernemers, kunnen op een kaartje hun gegevens invullen en hun favoriete film aankruisen. De film waar de meeste stemmen voor binnenkomen wordt vrijdag 9 december getoond. En de ondernemers verloten de tickets onder de klanten die meedoen. Verder geven de OVV en Biz namens andere ondernemers nog kaarten weg. En ook Stuurgroep Promotie Vianen lanceert nog een actie via Facebook. Dit alles organiseert ondernemend Vianen om te vieren dat het centrumgebied honderd ondernemingen telt. De actie gaat woensdag 16 november van start, eind november worden de winnaars bekend. Op iedere bioscoopkaart kunnen twee bezoekers naar binnen. Iedere zitzak is geschikt voor twee personen. Bij de zitzakken staan kleine tafeltjes met lampjes en er zijn een beperkt aantal dekentjes beschikbaar. Dus: bioscoopgangers moeten vooral ook hun eigen dekens meenemen.

De zitzakbioscoopavond wordt mogelijk gemaakt door de OVV en de Biz, maar ook: Jumbo, Albert Heijn, Martin Hendericks Uitvaartverzorging, Print- en Inkstation Vianen, Pand 28 De Sfeer, Via Optiek, Paul's Groentewinkel, restaurant De Vrijstad, café De Rooie Reiger, Rabobank, Merkx Brillen, Echte Bakker Steehouder, Stardrift en De Pannekoekenkluis.