Muzikale tapasavonden in het Oosterlicht

vianen • Leerlingen van Muziekschool Vianen pakken dinsdag 22 en woensdag 23 november uit met muzikale tapasavonden. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met het Oosterlicht College.

Tijdens de avonden worden toeschouwers getrakteerd op lekkere hapjes, gemaakt door de leerlingen van Muziekschool Vianen. Leerlingen van het Oosterlicht College nemen de presentatie van het eten en de drankjes op zich. Beide avonden beginnen om 18:30 uur en vinden plaats in het Oosterlicht.

Op dinsdag wordt de avond om 18:30 uur geopend met de jongste leerlingen van de Muziekschool Vianen: de amv-groep. De leerlingen van de cursus algemene muzikale vorming (amv) zijn enkele weken gestart en gaan nu al optreden op blokfluit. Ook gaan zij rappen en boomwhackers - gekleurde buizen op verschillende toonhoogtes - bespelen. De amv-cursus gaat tweemaal per jaar van start bij de Muziekschool Vianen en geeft kinderen uit met name groep 3 tot en met 5 de gelegenheid om op een leuke manier kennis te maken met muziek. Na de openingsact van de amv-groep kan men op dinsdag in diverse lokalen luisteren naar presentaties van leerlingen (jong en oud, beginners en gevorderden) op onder meer dwarsfluit, klarinet, saxofoon, gitaar, drums en piano. Ook op woensdag begint de tapasavond om 18:30 uur, hierbij kan men onder meer luisteren naar gitaar-leerlingen van Adriaan Dropsie op gitaar en piano- en keyboard-leerlingen van Renoir van de Kolk.

Iedereen is op beide avonden welkom, de entree is gratis.