• Veel belangstelling voor de opening van de expositie.
• Veel belangstelling voor de opening van de expositie. Foto: Nico van Ganzewinkel

Expositie Paul de Reus geopend

vianen • Kunsthistoricus Mark Haasnoot opende zaterdag de expositie van kunstenaar Paul de Reus in Stedelijk Museum Vianen.

De Reus werd in 1963 als Paulus Hendrikus de Reus geboren in Den Haag en is een beeldhouwer, conceptueel en installatiekunstenaar en fotograaf. Hij werd tot beeldend kunstenaar opgeleid aan de academie Minerva te Groningen en aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Hij maakt inmiddels reusachtige maar ook piepkleine beelden van mensen en alledaagse voorwerpen. In de expositie in VIanen zijn in totaal tweeëntwintig beelden en twintig tekeningen te zien. De Reus' werk bevindt zich in collecties van toonaangevende musea als het Stedelijk Museum Amsterdam en het Groninger Museum. Ook zijn zijn werken in openbare ruimtes in bijvoorbeeld Almere Haven en Den Haag geplaatst.

Eén van de beelden te zien in Stedelijk Museum Vianen is een enorme kosmonaut van 2.75 meter hoog. Het gigantische beeld is zo groot dat de ruimtevaarder van buitenaf op de eerste verdieping van het museum getakeld is. Conservator Afiena van IJken: "Het is een eer om beelden en tekeningen van Paul de Reus te mogen exposeren, vooral omdat zijn kunst benaderbaar is en zijn werk niet zelden sterke emotiewisselingen oproept."

De expositie Paul de Reus. Beelden & tekeningen is tot en met 29 januari 2017 te bezichtigen. Meer informatie over de huidige expositie is te vinden op de website van Stedelijk Museum Vianen.


q www.stedelijkmuseumvianen.nl