• Simon van der Veer en Linde Peters presenteren hun boek.
• Simon van der Veer en Linde Peters presenteren hun boek. Foto: Mieneke Lever-van Dieren

Nieuw Lexmonds managementboek

lexmond • 'De Drie Snoecken' in Lexmond vormde vrijdag het decor voor de presentatie van het managementboek 'Move before you're ready'.

Dit is de plek in het dorp waar altijd veel bedrijvigheid heerste. Sinds kort is De Drie Snoecken het woonhuis van Simon van der Veer en zijn gezin.

Praktisch handvat

De organisatieadviseur schreef het boek samen met Linde Peters voor bedrijven en organisaties. Zij verwachten dat leidinggevenden en adviseurs met dit boek een praktisch handvat krijgen aangereikt om snel en efficiënt zaken die niet goed lopen te verbeteren. De komische illustraties van sneltekenaar Willem Minderhoud verluchtigen de tekst.

Effectiviteit vergroten

Simon legt uit waarom dit boek geschreven is: "Soms heb je als leidinggevende wel de ambitie om iets te veranderen binnen je bedrijf maar blijft het vaak bij gesprekken. Dit boek kan meehelpen om de effectiviteit van verandering te vergroten zodat klanten er blijer van worden."

Geen beweging

Ondanks goedbedoelde veranderinitiatieven komen mensen vaak niet in beweging. Met deze jongste publicatie zijn de auteurs erin geslaagd voldoende inspiratie aan te boren om het proces van herordening in gang te zetten. Zonder gedoe of weerstand, zoals vermeld onder een van de vijf bouwstenen in het boek van Simon van der Veer en Linde Peters.

"Ook al voelt de titel van 'Move before you're ready' (betekent in het Nederlands zoiets als 'ga aan de slag voordat je er klaar voor bent', red.) wat ongemakkelijk aan, we hebben het uiteindelijk zo kunnen vormgeven dat er een licht, bondig en vooral praktisch boek is ontstaan waar mensen mee aan de slag kunnen gaan. We willen dat ze ervan genieten," zegt de co-auteur.

'Move before you're ready' is het vierde boek van Simon van der Veer en staat al in de top 10 van uitgever Van Duuren Management. Het boek is voor 22,50 euro verkrijgbaar via onderstaande website.

q www.twist.nl