Volleybaldames Servia zijn goed bezig

vianen • De volleybaldames van Servia zijn goed bezig. De laatste drie wedstrijden werden met 3-1 gewonnen. Vrijdag werd Tovo aan de zegekar gebonden: 0-4.

Servia was vanaf de eerste set duidelijk de betere en had de overhand. Met name Famke Floor was in de blokverdediging erg sterk. Dit zorgde voor een verzorgd spelletje volleybal. Er werd dan ook ruimschoots gewonnen; 15-25.

De tweede set liet Servia enkele steekjes vallen. Servia gaf Tovo op het eind van de set onnodig vier punten cadeau. Toch was er geen vuiltje aan de lucht: 22-25.

Slordige fouten

In de derde set slopen er toch slordige fouten in het spel van Servia Tovo kwam hierdoor op een flinke voorsprong: 20-13. De dames uit Vianen verzetten de bakens op tijd. Met name Nienke Hendriks wist de pass goed te brengen, waardoor Tamara de Zwart slimme prikballen en goede set-ups kon geven. Middenaanvalster Chantal Beckmann zorgde ervoor dat de achterstand werd weggewerkt; 23-25. De laatste set had Tovo geen schijn van kans om nog een setje te pakken.

Servia speelde overtuigend. Vooral serverend waren de dames sterk. Vooral Stefanie van Vliet wist het Tovo met haar service knap lastig te maken. De set eindigde in een ruime overwinning: 13-25.

Beker

De volleybaldames van Servia doen het ook goed in de bekerronde. Vorige week maandagavond werd de tweede ronde van de bekerwedstrijden gewonnen met 0-3. Half december moeten de dames hun volgende bekerwedstrijd spelen.

De Viaanse dames speelden gisteravond hun vijfde competitiewedstrijd tegen VC Houten in sportcentrum Helsdingen.