Winst SC Everstein en Vianen in EM-cup

vianen • In de tweede ronde van de poulefase van de EM-cup kwamen de Vianense deelnemers voor de eerste keer in actie. Gezien de uitslagen maken Vianen en SC Everstein een goede kans zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Voor Brederodes (zat) zal dat heel wat lastiger worden.

Tegen Altena had Brederodes (zaterdag) zijn oudste spelers vrijaf gegeven. Er verscheen een elftal in de wei met diverse veelbelovende spelers van de B-selectie. Het completere Altena was zeker niet beter. In een gelijk opgaand duel kopte Mike de Groot zijn ploeg na een half uur naar 1-0. Tien minuten later miste de Vianense defensie een voorzet van links, die daarna door een vrijstaande speler werd ingeschoten: 1-1. Na rust profiteerde Altena tot twee keer toe van persoonlijke fouten: 1-3. Na een leep overstapje van De Groot zorgde Kevin Bosch voor aansluiting, terwijl De Groot in de slotfase de gelijkmaker voor zijn rekening nam: 3-3.

Ondergrens

Vianen kreeg bezoek van Jan van Arckel (Ammerzoden). De thuisclub nam na drie minuten de leiding door een treffer van Dusty Louwaars: 1-0. Nadat het uit een counter 1-1 was geworden zakte Vianen door de ondergrens: verkeerde keuzes, laag tempo en veel balverlies.

De invallers die na rust opdraafden grepen hun kans en zorgden voor meer dynamiek in het Vianense elftal. Jan van Arckel had pech met twee ballen die door de lat werden gekeerd.

De tricolores maakten daarna de dienst uit en wonnen, door doelpunten van Mohammed Boudri en Louwaars, verdiend met 3-1.

SC Everstein trof in MVV '58 een team dat niet slecht voetbalde maar toch minder inhoud had dan de roodwitten. De bezoekers raakten voor rust drie keer paal en lat, en namen de leiding door een schot uit de tweede lijn van Mark den Hertog: 0-1. In de tweede helft maakte Wessel Scherpenzeel er 0-2 van. Bij SC Everstein maakte Simon van Zante zijn rentree, terwijl Wessel Bergshoeff uitviel met een gebroken middenvoetsbeentje.