• Verdediger Bowan de Bruin in een aanvallende rol.
• Verdediger Bowan de Bruin in een aanvallende rol. Foto: Peter Verbeek

Brederodes geeft tik aan Nivo Sparta

vianen • De eerste thuiszege, voor het eerst de nul gehouden, vijf duels op rij ongeslagen en gestegen naar de gedeelde derde plaats: het kan allemaal niet op in het debuutjaar van Brederodes in de tweede klasse.

Nivo Sparta was afgelopen zaterdag beslist niet de mindere van Brederodes. Zeker in de eerste helft had de ploeg het beste van het spel. De defensie gaf weinig ruimte weg, en ook op de andere delen van het veld kreeg de thuisclub amper tijd om de bal aan te nemen, laat staan te controleren.

Na een kwartiertje nam Nivo Sparta de teugels strak in handen, kreeg op het halve uur enkele kansjes, maar liet de groengelen telkens ontsnappen. Brederodes ontbeerde venijn, vooral op het middenveld. Meer dan een kansje voor René de Blok, die een voorzet van Kevin Bosch op een haar na miste, zat er niet in.

Meer energie

Brederodes legde na rust meer energie in zijn spel, voetbalde in een hoger tempo en won meer duels dan voorheen. Nadat centrumspits Willem Looijen een geweldige kans om zeep had geholpen was de thuisclub aan zet. Ivo Toxopeus schoot de bal na een hoekschop rakelings over de lat, en een minuut later knalde Kevin Kroeze een voorzet van Bowan de Bruin achter keeper Dennis Westerlaken: 1-0.

Nivo Sparta ontketende een geweldig offensief, en bij Brederodes stond alles in het teken van overleven. Looijen strandde nogmaals op de uitblinkende doelman Bastian Spriel, terwijl invaller Mike de Groot niet koelbloedig genoeg was om de Vianense voorsprong te verdubbelen.


Peter Verbeek