• Pardes Menapal nam de eerste twee treffers voor zijn rekening.
• Pardes Menapal nam de eerste twee treffers voor zijn rekening. Foto: Peter Verbeek

Brederodes (zo) geeft voorsprong uit handen

vianen • Tot halverwege de tweede helft had Brederodes (zondag) in de wedstrijd tegen Achterveld prima uitzichten op de overwinning. Door gebrek aan fitheid en een smalle selectie liep het toch nog helemaal verkeerd af. In een bizarre slotfase verspeelden de groengelen een 4-3 voorsprong, en ging de winst alsnog naar de bezoekers: 4-5.

Trainer Michel Blokker had weer eens een beroep moeten doen op enkele junioren om in elk geval met elf man te kunnen aftrappen. De 17-jarige Jelle Krouwel stond onder de lat terwijl de twee jaar jongere Tim Lagerweij als linkerverdediger was geposteerd. Niettemin slaagden de groengelen erin om Achterveld, dat zijn laatste vier duels had gewonnen, het leven zuur te maken. In de tweede minuut viel een crosspass van Tasos Iltsidis op maat in de voeten van Pardes Menapal, die de bal keurig tussen de palen schoof: 1-0.

Prooi

De bezoekers kregen in het eerste kwartier twee aardige kansjes, maar misten rust in de afwerking. Brederodes kwam tot een goed schot uit de tweede lijn van Jimmy van Baarlen, dat een prooi werd van doelman Pieter van Uhm. Nadat Pardes Menapal een tweede kans had gemist werd hij na bijna een half uur prima bediend door Nektarios Petrou. De spits legde aan voor een verwoestend schot: 2-0. Achterveld voetbalde wat gelaten, met weinig druk op de bal. De gasten moesten het vooral hebben van spelhervattingen waarbij de bal hoog voor de pot werd gebracht. Koppen behoorde echter bepaald niet tot de sterkste vaardigheid van de spitsen.

Kort na de hervatting tastte keeper Krouwel mis op een niet al te best ingeschoten bal, en in de rebound kwam Achterveld op 2-1. In de elfde minuut werd dat foutje recht gezet toen Dean Brookman in de loop werd bediend door Van Baarlen en de hoek voor het uitzoeken had: 3-1. Aan de andere kant bleef Krouwel goede reddingen afwisselen met onzekere momenten. In de zeventiende minuut koos hij de goede hoek bij een halve omhaal van een van de Achtervelders, maar tóch verdween de niet onhoudbare bal in de touwen: 3-2. Maar opnieuw vocht Brederodes zich terug. Vier minuten later loste Iltsidis vanaf de flank een geweldig schot dat in de verste hoek van het vijandelijke doel verdween: 4-2.

Brederodes hield die comfortabele voorsprong een kwartiertje vast, maar zat er daarna conditioneel helemaal door. Nadat Achterveld de marge tien minuten voor tijd voor de derde keer had verkleind (4-3) werd Brederodes vastgepind op de eigen helft, en zorgde elke aanval van de gasten voor dreiging. In de 45ste minuut viel de gelijkmaker en diep in blessuretijd liet Bart Kooloos zich fêteren als matchwinnaar: 4-5.