• De Rabobank wil mensen helpen bij hun bankzaken.
• De Rabobank wil mensen helpen bij hun bankzaken. Foto: stockfoto

Maand van de Zelfredzaamheid

vianen • Zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Dat is de wens van veel ouderen en mensen met een beperking. Dit onderwerp staat centraal in november tijdens de Maand van de Zelfredzaamheid in Hof van Batenstein.

Het doel van deze themamaand is om zelfstandigheid, eigen regie en zelfvertrouwen van mensen zo lang mogelijk te behouden. De organisatie van de Maand van de Zelfredzaamheid is in handen van de regionale zorgorganisaties ZorgSpectrum en de Rabobank.
De Rabobank vindt het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en leven. Daarom zet de bank graag een stapje extra voor klanten voor wie bankieren lastig is. Tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 3 november vertellen adviseurs van de Rabobank hoe oudere klanten en klanten met een beperking hulp kunnen krijgen bij het bankieren. Ook de rol van partners en mantelzorgers wordt uitgebreid besproken. De bijeenkomst vindt plaats van 19:00 tot 20:30 uur in Hof van Batenstein. Alle belangstellenden uit de regio zijn welkom, ook als zij geen klant zijn bij de Rabobank.

Op donderdag 17 november vindt in Zeist een zorgmarkt plaats. Op deze markt stellen ondernemingen hun innovaties voor waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen blijven. Daarnaast starten om 19:30 uur twee informatiebijeenkomsten over 'Dementievriendelijke ondernemingen' en 'Bankieren en dementie'. Het evenement wordt gehouden in de vestiging van Rabobank Utrechtse Heuvelrug, in Zeist. Meer informatie is te verkrijgen bij Jochem Ooijevaar via 030-6007140 of j.ooijevaar@zorgspectrum.nl.


q www.zorgspectrum.nl