• Ondernemers ontmoeten elkaar bij het ontbijt.
• Ondernemers ontmoeten elkaar bij het ontbijt. Foto: Geurt Mouthaan

Aftrap BNI chapter Antares in Vianen

vianen • In sportcentrum Helsdingen in Vianen vond woensdagochtend de officiële lancering van het BNI chapter Antares plaats. Ondernemers komen via BNI regelmatig 's ochtends bij elkaar voor een ontbijt, netwerken én elkaar aan omzet helpen. Het motto: 'Geven loont'.

Een andere kreet van BNI wordt deze woensdagochtend ook in praktijk gebracht: 'Zakendoen terwijl je concurrent slaapt.' Het is nog donker buiten als vanaf half zeven de eerste deelnemers binnen komen lopen. Van slaaptekort is desondanks weinig te merken. Geanimeerd gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek en maken zij kennis met elkaar.

Aan de basis van het nieuwe BNI chapter Antares stond Danny van Drie, regiodirecteur BNI Utrecht West. Sinds begin dit jaar komen in Vianen ondernemers al samen; deze ochtend is het tijd voor de officiële lancering. Naast de 25 leden van van Antares, schuiven nog tientallen genodigden aan. Danny van Drie vertelt met indrukwekkende cijfers over het succes van BNI wereldwijd én in Nederland. "In ons land zijn nu 130 groepen met 3.225 leden. In onze regio is het doel om nog drie groepen op te starten voor het einde van 2017. De succesfactor is ons uitgangspunt van 'Geven loont'. En kost dat tijd en energie? Nee. Door de contacten die je legt en de hulp bij zakelijke uitdagingen levert het alleen maar op. Wij leren je om jezelf te presenteren en van toegevoegde waarde te zijn."

Van Drie verwijst daarbij naar de trainingen die BNI geeft. "We ontwikkelen ons steeds verder. Zo hebben we ook een mentorproject opgezet om ondernemers te begeleiden. Dit alles zorgt voor persoonlijke groei. Je ziet duidelijk verschil tussen iemand die net lid is geworden en een lid dat al langer meeloopt. Eén van hen zei tegen mij: 'Door wat ik geleerd heb, kom ik makkelijker binnen bij potentiële opdrachtgevers en haal ik projecten binnen. En daar draait het bij BNI ook om: samen meer omzet genereren."

Vast onderdeel is ook de presentaties van een minuut die de leden geven. In korte tijd komen uiteenlopende branches aan bod: van adverteren en hulp bij het opvoeden tot de verkoop van huizen en energiebesparende installatiewerkzaamheden. Het toont de veelzijdigheid van het BNI chapter Antares. Dat ziet ook Arno Duijvesteijn, één van de eerste leden van BNI in Nederland, die deze ochtend ook aanschuift: "Deze regio heeft een enorme potentie en jullie komen samen in een prachtige ambiance. En wat het allerleukste van dit netwerk is? Nieuwe contact opdoen en je openstellen naar andere ondernemers." Voor meer informatie en opgave:


q bni-utrecht-west.nl

Geurt Mouthaan