•  Soccer Events 4 KiKa dreef op vrijwilligers.
• Soccer Events 4 KiKa dreef op vrijwilligers. Foto: Peter Verbeek

Soccer Events 4 KiKa stopt ermee

vianen • Na zich gedurende vijf jaar met hart en ziel te hebben ingezet voor Soccer Events 4 KiKa heeft de organisatie het besluit moeten nemen om ermee te stoppen.

In 2011 hebben David Toxopeus, André van der Veer en Dennis van der Steen, Vianense vrienden die allemaal een mooie voetbalcarrière hebben gehad, in sporthal 't Veerhuis in Nieuwegein een kerstzaalvoetbaltoernooi georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede is gekomen aan stichting KiKa.

Happening

Met slechts zes deelnemende seniorenteams was de start bescheiden, en de donatie aan KiKa was relatief gering. In de jaren daarna groeide het kersttoernooi, met sportcentrum Helsdingen als thuisbasis, uit tot een grote happening. Vorig jaar zijn, verspreid over een hele dag, liefst 52 ploegen van een twintigtal regionale verenigingen in actie gekomen: mannen, vrouwen, G-teams, pupillen en junioren. Elke ploeg betaalde inschrijfgeld, sponsoren steunden het goede doel terwijl ook de diverse loterijen bijdroegen aan een record opbrengst van 16.500 euro. Daarmee kwam de teller na vijf jaar voetbalplezier op ruim 43.800 euro!

"We hadden vorig jaar al aangegeven dat we zouden stoppen", vertelt woordvoerder David Toxopeus. "Gezien het enorme succes zijn we daar op terug gekomen, maar onze agenda's zijn nu dusdanig vol dat het voor ons niet haalbaar is. Als we iets doen moet het goed zijn, en dat zouden we nu niet waar kunnen maken. Mochten anderen de handschoen op willen pakken dan juichen wij dat van harte toe, maar wij zullen daar geen onderdeel meer van zijn. Maar we kijken terug op een geweldige tijd!"