• Els van Mourik en Ed de Groot zetten handtekening.
• Els van Mourik en Ed de Groot zetten handtekening. Foto: Aangeleverd

Wooninitiatief Iris stapje dichterbij

vianen • Stichting De Iris en LEKSTEDEwonen hebben maandag 17 oktober een intentieovereenkomst getekend voor de realisatie van een wooninitiatief op Zorglandgoed Bloemendaal in Vianen. Het doel is om 16 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking 'een fijne, levensbestendige leefomgeving te bieden'.

"Een Thuis waar zij zich veilig en vertrouwd kunnen voelen en waar 24-uurs professionele zorg wordt geboden", aldus de initiatiefnemers. "Een mooi thuis met zorg die onze jongeren nodig hebben. Een eigen plek, maar ook de vriendschappen en gezelligheid met elkaar. Eten en chillen met elkaar of op je eigen kamer bijkomen van de werkdag. De bewoners hebben dagbesteding en als ze thuis zijn is er professionele begeleiding van medewerkers van Amerpoort." Volgens stichting De Iris zijn ouders altijd welkom. "Ze helpen allemaal op de één of andere manier om het wooninitiatief tot een succes te maken."

LEKSTEDEwonen vindt het belangrijk dat dergelijke wooninitiatieven mogelijk worden gemaakt. "Dat past bij de sociaal-maatschappelijke taak van een woningcorporatie."

Zorglandgoed Bloemendaal wordt begrensd door de Lange Waaijsteeg, de Helsdingse Achterweg en Merwedekanaal. Naast de zorgwoningen voor onder andere het wooninitiatief van Stichting De Iris, wordt het zorglandgoed ingericht en toegankelijker gemaakt. Er komt een wandelroute langs en door het wilgenbosje, langs een akker en door een nog aan te planten boomgaard en moestuin.


In december organiseren de initiatiefnemers van het Zorglandgoed weer een informatieavond. Belangstellenden die hiervoor een uitnodiging willen ontvangen en/of op de hoogte willen blijven van Zorglandgoed Bloemendaal, kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief 'Zorglandgoed Bloemendaal' op http://www.lekstedewonen.

Tijdens de informatiebijeenkomst over het zorglandgoed (voorjaar 2016) hebben diverse mensen aangegeven te willen meedenken. Wie ook wil meedenken kan een mail sturen naar info@lekstedewonen.nl. Meer informatie over stichting De Iris op

q www.stichtingdeiris.nl.