Brederodes gebaat bij sterke bank

utrecht • Na wat weken van kommer en kwel behaalde Brederodes (zondag) zijn eerste competitiezege. De nagenoeg complete groengelen lieten de linies tegen VSC dicht op elkaar spelen en gaven ze geen enkele kans weg.

Halverwege de eerste helft liet de Utrechtse goalie een vrije trap van Tasos Iltsidis los, en in de rebound reageerde Zakaria Benzina zeer alert: 0-1. Na een charge van de sluitpost van VSC werd Pardes Menapal een strafschop onthouden, terwijl Ignatios Eustratiadis en Ahmed Sahraoui geen raad wisten met opgelegde kansen.

Na de thee bleef Brederodes in de organisatie voetballen maar door vermoeidheid van enkele spelers had de thuisclub aanvankelijk een optisch overwicht. Rond de twintigste minuut, toen Pardes Manapal de stand met een schuivertje onder de keeper op 0-2 had gebracht, paste Brederodes drie wissels toe. Die hielpen het elftal over het dode punt heen. Niettemin kwam VSC door een communicatiefout terug tot 1-2. Nadat Mike Warmenhoven een levensgrote kans had gemist haalde hij even later zijn gram: 1-3. Jimmy van Baarlen bracht de eindstand op 1-4.

Vv Vianen verloor met 4-1 van TEC. Zodra het even tegen zit gaan de kopjes hangen, wordt het teamverband uit het oog verloren en gaan veel spelers voor hun eigen acties. Na een kwartier stond een ingooi aan de basis van de openingstreffer. De Vianense linksback stond te diep waardoor een Tielenaar vrije doortocht kreeg: 1-0. Vianen was echter de betere ploeg en liet verzorgd combinatiespel zien. Met een mooi schot dat net onder de lat viel zorgde Vianens' beste man Anaouar Ahabbad voor de gelijkmaker: 1-1. Na rust vielen er meer gaatjes in de defensie van de gasten. De verdedigers gaven hun directe tegenstanders te veel ruimte, en dat liep binnen tien minuten verkeerd af: 2-1. Vianen verviel al snel in té ver doorgevoerde acties die onherroepelijk balverlies tot gevolg hadden. Halverwege de tweede helft kwam TEC daardoor makkelijk op 3-1, en daarmee was het gedaan. De tricolores bezondigden zich aan zinloze afstandsschoten, zetten de deur achterin wagenwijd open, en incasseerden daardoor nóg een tegentreffer: 4-1.