• Fel duel om de bal.
• Fel duel om de bal. Foto: Aangeleverd

Fraaie zege hockeyheren MHC

vianen • De hockeyheren van MHC behaalden afgelopen weekend in een krankzinnige uitwedstrijd een 4-5 overwinning tegen Culemborg.

Het team uit Vianen kwam binnen tien minuten op een 0-1 voorsprong. Bij rust waren de rollen omgedraaid: 3-1. Na de pauze slaagden de heren van MHC erin om nog vier doelpunten te maken. Tot het laatste fluitsignaal was het een thriller van de eerste orde. In de laatste drie wedstrijden zijn zeven punten vergaard en dat is al evenveel als het aantal punten van voorgaand seizoen.

De hockeydames van MHC Vianen verloren uitwedstrijd tegen MHC De Mezen met 3-2. De wedstrijd begon goed. De dames zetten hoge druk en waren 90 procent van de tijd in balbezit. Maar al snel ging het mis.

De spits van de Mezen wist de bal te bemachtigen door uit de rug van de verdediging weg te lopen en de bal diep te krijgen van een medespeelster, Vianen kon de spits van de Mezen niet meer uitschakelen waardoor ze scoorde.

Het tweede doelpunt van de thuisploeg kwam op dezelfde manier tot stand, waardoor de eerste helft eindigde in een ruststand van 2-0 voor de Mezen.

Tegentreffers

Na rust kon Vianen eindelijk iets terugdoen. Na een serie mooie kansen kwam Julia dos Santos eindelijk tot scoren. Iris Klein Gebbink schoot na een strafcorner de gelijkmaker binnen. De vreugde was echter van korte duur. Al snel volgde weer een tegendoelpunt. Vianen kon de achterstand dit keer niet meer gelijktrekken. Eindstand: 3-2.