Sportpark Blankensteijn krijgt parkwachter

vianen • Sportpark Blankensteijn in Vianen krijgt een parkwachter. Hij of zij gaat een rol spelen in het voorkomen van oneigenlijk gebruik van het park en wordt tevens ingezet voor het verrichten van onder andere klein onderhoud.

De parkwachter heeft vooral een signalerende en coördinerende rol. In de toekomst kan de parkwachter ook een ondersteunende rol vervullen richting de verenigingen bij het vervullen van hun maatschappelijke rol. De parkwachter wordt ondersteund door één of twee kandidaten vanuit de Werk en Inkomen Lekstroom (WIL), de regionale uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen. Het idee voor het inzetten van een parkwachter komt van D66. Vorig jaar diende de fractie tijdens de begrotingsraad een motie in, waarin het college werd uitgenodigd om de mogelijkheden te onderzoeken.

Raadslid Wil Heestermans was heel blij dat de parkwachter er nu daadwerkelijk komt. "Ook het feit dat de verenigingen op sportpark Blankensteijn en de Sportraad Vianen zich positief hebben uitgesproken sterkt ons in de gedachte dat parkwachters iets kunnen betekenen voor de sociale veiligheid, het behoud van dit maatschappelijke vastgoed en in de communicatie tussen gemeente, verenigingen en onderhoudsbedrijven."

Renovaties

Ook komt er geld voor de noodzakelijke renovaties aan twee sportvelden, het aanschaffen van een tractor en een sleper waardoor het werk efficiënter uitgevoerd kan worden, De huidige tractor wordt ook gebruikt op de begraafplaats. Doordat de tractor veelvuldig gelijktijdig gebruikt wordt, kan niet altijd het benodigde onderhoud aan de velden uitgevoerd worden. Met de nieuwe tractor wordt dit opgelost De nieuwe tractor heeft een groter vermogen dan de huidige waardoor het slepen sneller kan gebeuren. Ook is er geld beschikbaar voor vervanging toegangspoorten en een verlengde ballenvanger.