• De leerlingen van de Egbertusschool.
• De leerlingen van de Egbertusschool. Foto: Dick Aanen

Egbertusschool steunt st. Hulphond

vianen • De leerlingen van de Egbertusschool in Vianen gaan de komende maanden geld inzamelen voor stichting Hulphond Nederland. Vorige week dinsdagmorgen was de aftrap op het schoolplein.

Twee ouders waren bereid gevonden om in een hondenpak te kruipen. De kinderen vonden het geweldig. Na het nodige geknuffel gingen alle leerlingen van de school op de foto.

De kinderen gaan namens de organisatie hondenknuffels verkopen. Op vrijdag 17 maart wordt rond de school een sponsorloop gehouden. Twee weken later wordt de actie afgesloten en het opgehaalde bedrag overhandigd aan een vertegenwoordiger van stichting Hulphond Nederland.

Zorgvraag

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De trainers van stichting Hulphond Nederland zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren.

Hezeke Mulder, één van de ouders van de Egbertusschool, is ook vrijwilliger bij stichting Hulphond. Ze leert puppies vanaf het moment dat ze zeven of acht weken de basiscommando's. "We richten ons vooral op de sociale acceptatie. We nemen de honden overal mee naar toe. Het belangrijkste is dat ze onder alle omstandigheden rustig blijven en zich niet laten afleiden. Na een periode van zo'n veertien maanden gaan de honden terug naar Stichting Hulphond, waar ze de specifieke handenlingen leren."