Opening van de Kinderboekenweek

vianen • Opa's en oma's staan centraal in de Kinderboekenweek 2016. Daarom vindt er in Bibliotheek Vianen een feestelijke opening plaats voor kinderen én hun grootouders.

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is 'Voor altijd jong!'. Kinderen van vijf tot en met twaalf jaar zijn daarom woensdag 5 oktober van 15:00 tot 17:00 uur welkom in de Viaanse bibliotheek mét hun grootouders. Ook vaders en moeders en 'geadopteerde' opa's en oma's zijn natuurlijk welkom. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig. Om 15:00 uur leest Saïda Rachak (van de Rabobank) een verhaal voor uit de bundel Verhalen van Vianen, geschreven door Coen Bouwstra. Daarmee is de Kinderboekenweek geopend. En om 16:00 uur leest John Toxopeus het verhaal voor over Paul de Brulkikker, dat hij speciaal voor zijn kleindochter Evi heeft geschreven. Grootouders en kleinkinderen kunnen deze middag samen van 'ouderwetse' bordspelletjes spelen, de kinderen kunnen een herfstknutsel maken, een huisje bouwen met Coen Bouwstra of meedoen aan andere creatieve activiteiten. Bibliotheek Vianen organiseert deze middag in samenwerking met BSO Wijs, Speel-o-theek Vianen, John Toxopeus, Coen Bouwstra, Rabobank Vianen, Vianen voor Elkaar en het JIP.

Tijdens de Kinderboekenweek is in de bibliotheek het gratis tijdschrift 'Voor altijd jong!' verkrijgbaar. Dit is een magazine dat geheel in het teken staat van het thema van de Kinderboekenweek en zowel voor kinderen als grootouders leuk is om te lezen. Het magazine gaat onder andere over bijzondere opa's, de leukste boeken over het thema van de Kinderboekenweek en geeft tips voor leuke activiteiten.


q www.bibliotheeklekijssel.nl