Feestelijke open dag in De Schaapskooi

schoonrewoerd • De natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert zaterdag 1 oktober een feestelijke open dag in natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd.

De dag is van 10:00 tot 16:00 uur, maar vanwege de Euro Birdwatch is er om 08:00 uur al een vroege vogeltelling. Zowel ervaren als beginnende vogelaars kunnen hieraan meedoen. Kinderen vanaf acht jaar zijn ook welkom. Verder zijn er gedurende de dag tal van activiteiten, zoals een excursie onder leiding van een gids in het natuurreservaat achter De Schaapskooi (aanvang 10:00 uur en 14:15 uur). In een grote tent achter het gebouw presenteren verschillende werkgroepen van de vereniging zich. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals onder meer helpen bij het vlechten van een grote hut van wilgenhout, het maken van een appelhanger, brood bakken of een appeltje poffen. Ook liggen er kleurplaten en spelletjes klaar.

Verder is er onder meer een imker en een mandenvlechter aanwezig, er is een kraampje met zelfgemaakte jam en houten artikelen. En een oude griendwerker komt vertellen over vroeger tijden en zijn ambacht, ook toont hij oude gereedschappen en gebruiksartikelen. Omdat De Vijfheerenlanden vijftig jaar bestaat, treedt het Arkels Visserskoor tussen 13:30 en 15:30 uur op. Een uitgebreid programma is op de website te vinden.


q www.natuurcentrum.nl