• Wethouder Frank Meurs ontsteekt de grachtverlichting.
• Wethouder Frank Meurs ontsteekt de grachtverlichting. Foto: Nico van Ganzewinkel

Verlichting Paardenmarkt weer aan

vianen • Na maanden werk was het vrijdag zover: de sfeervolle verlichting langs de gracht kon aan. Een teken dat de Paardenmarkt eraan komt.

Afgelopen maand hebben de vrijwilligers van het paardenmarktcomité weer de eerste werkzaamheden verricht voor de grachtverlichting. Inmiddels hangt en staan de lampjes er prachtig bij. Aan wethouder Frank Meurs vrijdagavond de eer de verlichting te ontsteken.

De Paardenmarkt barst woensdag 12 oktober weer los. Dan is er de hele dag een kermis, een grote warenmarkt en een kunst- en ambachtenmarkt op de Kanaalweg en het Valkenplein. Maar: vooral ook een grote paardenkeuring op de Voorstraat. Rond 14:00 uur begint het ringsteken onder het zadel en rond 15:30 uur het ringsteken met aanspanningen.

Maar op dinsdag 11 oktober is het ook al een beetje feest. Om 18:00 uur wordt dan de kermis op het Evenemententerrein geopend. En om 19:30 uur begint de traditionele lampionnenoptocht. CreaBeez organiseert alweer een paar jaar voorafgaande daaraan een een workshop waarbij kinderen hun eigen lampion kunnen maken. Bijvoorbeeld in de vorm van een paard, een hoefijzer of een Pokémon. Deelnemers krijgen er ook een lichtstaafje bij. De workshop is op vrijdag 7 (13:00-14:15 of 14:15-15:30 uur) en zaterdag 8 oktober (van 13:00 tot 14:15 of van 14:15 tot 15:30 uur). Deelname is mogelijk vanaf vijf jaar, kosten: vijf euro. Aanmelden kan op de site van CreaBeez of door even te bellen met Puck de Haan via 06-18793980.


q www.creabeez.nl