• Eversteiner Nader Mechichi aan de bal in het duel tegen VVAC.
• Eversteiner Nader Mechichi aan de bal in het duel tegen VVAC. Foto: Rick den Besten

SC Everstein: 3 keer langszij bij VVAC

ottoland • Trainer Peter de Vaal was content over de inzet van SC Everstein. Dat kwam bij mede-hekkensluiter VVAC tot drie keer toe terug van een achterstand. Zodoende werden de punten gedeeld: 3-3.

SC Everstein had verwacht dat VVAC met drie spitsen zou aantreden. De Ottolanders kozen echter voor een concept met twee aanvallers, en veel lopende middenvelders. De bezoekers hadden daar moeite mee, en na zwak reageren op het middenveld nam VVAC in de zesde minuut de leiding: 1-0.

De roodwitten gingen goed om met die tegenslag. Na een mooie aanval deed Robbie de Roos, op aangeven van Jori Goené, snel iets terug: 1-1. Op het kwartier krulde linkspoot Lars Coerts een vrije trap prachtig in de touwen: 2-1. SC Everstein kwam opnieuw goed terug. Halverwege de eerste helft werd een voorzet van Jently Lemmer door Goené op waarde geschat: 2-2. Pal voor de pauze werd laks verdedigen van de bezoekers afgestraft. Nadat een verdediger was uitgekapt volgde een prima schot: 3-2.

Sander Bergshoeff

In de rust werd de geblesseerde Sander Bergshoeff vervangen door Klaas Hazendonk, en schoof Mark den Hertog door naar het middenveld. De eerste tien minuten waren voor de thuisclub, maar daarna maakte SC Everstein de dienst uit. Het overwicht leverde echter geen grote kansen op. Een kwartier voor tijd werd invaller Guillermo Ooft bediend door Nader Mechichi, en voor de doelman van VVAC was er geen houden aan: 3-3. Beide teams kregen nog een grote kans op de winnende treffer, maar die had geen van de twee verdiend.