Taartenactie voor Tovertafel

lexmond • Om een Tovertafel voor de bewoners van verpleeghuis Laakse Hof in Lexmond te kunnen aanschaffen, houden Rivas-medewerkers van het verpleeghuis een taartenactie.

Er is nog vierduizend euro nodig voor de aanschaf van de gewilde Tovertafel. Mensen kunnen tot en met eind december een taart bestellen. Er is keuze uit appeltaart, kwarktaart en monchoutaart. De prijzen voor de taarten variëren van acht tot tien euro per stuk.

Met de verkoop van de taarten hoopt men een mooi bedrag op te halen voor de Tovertafel. "De Tovertafel is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie", vertelt Rianne Blom, zorgregisseur in Laakse Hof. De Tovertafel is specifiek voor ouderen in de midden tot late fasen van dementie. De unieke en interactieve spellen zijn ontwikkeld om de spelers te stimuleren in zowel fysieke activiteit als sociale interactie. En minstens zo belangrijk: ze brengen een heleboel vrolijkheid en plezier.

"Mensen met dementie worden uitgedaagd meer actief bezig te zijn, zowel met lichaam als geest. De Tovertafel is een projector waarmee licht en kleur op een tafel wordt geprojecteerd. Met dit licht kunnen de bewoners spelen. De lichtprojecties reageren namelijk op de beweging van handen en armen van de bewoners. Als er bladeren geprojecteerd worden, kunnen bewoners deze van tafel vegen. Vissen gaan sneller zwemmen en de bal springt weg als de tafel wordt aangeraakt. Ook komen er spreekwoorden en oude liedjes tevoorschijn. De Tovertafel bestaat uit zeven spellen."

Voor meer informatie of een bestelling: r.blom@rivas.nl of 0347-349580.


q www.rivas.nl