• Marcel Verweij bij de opening van de Sportweek.
• Marcel Verweij bij de opening van de Sportweek. Foto: aangeleverd

Vianen in beweging tijdens Sportweek

vianen • Vorige week vond de Nationale Sportweek plaats. Deze werd zaterdag in Vianen lokaal geopend door Sportservice Vianen en wethouder sport Marcel Verweij.

Afgelopen weken konden mensen meedoen aan karate, bootcamp, kickboksen, running therapie en vele andere activiteiten. Speciaal voor de oudere doelgroep was een boottocht georganiseerd over de Lek. De enthousiaste reizigers, waarvan de oudste liefst 95 jaar was, bekeken de omgeving van Vianen vanaf het water en deden ondertussen mee aan een sportdeelnameonderzoek. Met de resultaten kan Sportservice Vianen meer ouderen in beweging krijgen en houden. Een aantal gaf in het onderzoek aan graag persoonlijk beweegadvies te krijgen, om zo weer actief te worden.

De Nationale Sportweek wordt jaarlijks georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport- of beweegactiviteit die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Nog steeds sporten en bewegen veel mensen niet. De organisatie van de Nationale Sportweek is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.

Voor meer vragen over de Nationale Sportweek of sport- en beweegactiviteiten in Vianen kan contact worden opgenomen met Patrick Hilhorst van Sportservice Vianen. De sportconsulent is bereikbaar via telefoonnummer 0347-778788.


q www.sportservicevianen.nl