• De Boomgaard in Zijderveld.
• De Boomgaard in Zijderveld. Foto: Dick Aanen

Meer woningen in de Boomgaard

zijderveld • Op de Boomgaard in Zijderveld komen meer woningen dan aanvankelijk gepland. Giessen Projektontwikkeling bouwt 23 in plaats van 21 rijwoningen (koop en huur).

Bovendien worden nog eens drie vrijstaande/geschakelde woningen toegevoegd, bestemd voor verkoop door de eigenaren van Kerkweg 18.

De gemeenteraad heeft al op 11 maart 2014 ingestemd met het plan. Bij de uitwerking stuitte de ontwikkelaar op een aantal problemen, zoals een lastig te realiseren ontsluiting, waterberging en inrichting van de openbare ruimte. Daardoor duurde het proces langer dan oorspronkelijk verwacht. Eind 2015 maakten de eigenaren van Kerkweg 18 kenbaar dat zij ook graag woningbouw op hun perceel wilden realiseren. Op advies van de gemeenten hebben de ontwikkelingen en Zijderveldse bewoners afspraken gemaakt over een totaalbouwplan. In het gewijzigde bouwplan worden meer woningen gerealiseerd en is meer ruimte voor een goede ontsluiting. "Dit komt de kwaliteit van het bouwplan ten goede", schrijft het college in het raadsvoorstel dat op 4 oktober aan de orde komt. Afgelopen dinsdag tijdens de Forumavond is afgesproken dat het een hamerstuk wordt.

Met de ontwikkelaar is overeengekomen dat voor het project een inspraakprocedure wordt gevolgd. De reden hiervoor is dat het bouwplan aanzienlijk gewijzigd is ten opzichte van de plannen zoals deze eerder aan de betrokkenen in Zijderveld zijn gepresenteerd. De bewoners hebben nog geen kennis kunnen nemen van de nieuwe plannen. Binnenkort wordt een inspraakavond georganiseerd.