• Ria de Reus (met bril) tijdens het afscheidsetentje bij de Pannenkoekenkluis.
• Ria de Reus (met bril) tijdens het afscheidsetentje bij de Pannenkoekenkluis. Foto: Dick Aanen

Ria de Reus in het zonnetje gezet

vianen • De scootmobielclub in Vianen heeft vorige week dinsdagmiddag afscheid genomen van Ria de Reus van Stichting Welzijn Vianen.

Ria heeft de club zes jaar geleden opgericht, samen met Ben Linnenbank en Martin Heijdoorn. Eind dit jaar verlaat ze de SWV. Ze kreeg een afscheidsetentje aangeboden in restaurant Pannenkoekenkluis aan de Weesdijk. Ook kreeg ze een bloemenbon overhandigd voor haar inzet. Ria is al jarenlang actief bij de Stichting Welzijn Vianen als sociaal cutlureel werkster en ouderenconsulent. Ze is bijvoorbeeld goed op de hoogte van lokale regelingen voor ouderen.

Mooie tochten

De scootmobielclub telt momenteel zo'n veertien leden. De club gaat in de lente, de zomer en nazomer maandelijks op woensdag op stap voor een mooie tocht door de natuur. "Meestal over een afstand van zo'n 22 tot 23 kilometer", zegt mevrouw Den Hartog, een actieve deelneemster. De routes worden met veel zorg en aandacht uitgezet. De stoet wordt vooraf gegaan door begeleiders op de fiets. Vaak blijft men in de buurt van Vianen, bijvoorbeeld via de Lekdijk naar Hagestein en dan binnendoor naar Lexmond. "Maar we toeren ook naar IJsselstein en Tull en 't Waal. En onderweg drinken we dan een bak koffie." Gezelligheid staat altijd voorop bij de leden van de scootmobielclub. In april waren de leden te gast bij Scootmobielactief in Lexmond. Hier werden de leden getrakteerd op koffie en een befaamde Speculaas van bakkerij Van Dijk. De scootmobielers werden toen ook nog bijgepraat over de nieuwste mogelijkheden op het gebied van scootmobielen.