• Eerste Vrijstad Vianen Dagtocht.
• Eerste Vrijstad Vianen Dagtocht. Foto: aangeleverd

Eerste Vrijstad Vianen Dagtocht

vianen • Zo'n veertig mensen deden vrijdag mee aan de eerste Vrijstad Vianen Dagtocht. Volgens initiatiefnemer Hans van Kooten was het een succes. "Iedereen heeft het als een bijzondere dag ervaren."

De deelnemers kwamen overal vandaan: van Chicago tot aan Heukelum. Ook wethouder Marcel Verweij en citymarketeer Femke Broere waren aanwezig. De Vrijstad Vianen Dagtocht omvatte een stadswandeling, een bezoek aan Stedelijk Museum Vianen en de Grote Kerk, bovendien werd middels een vaartocht Fort Everdingen bezocht. Initiatiefnemer Hans van Kooten van CityproM.nl en centrummanager Vianen noemde de dag een succes. "Deze dagtocht was een proef, aan de hand van ontvangen enquêteformulieren zullen we hier en daar nog wat verbeterpunten doorvoeren. Iedereen heeft het als een bijzondere dag ervaren en ook nog het nodige opgestoken over onze stad en haar omgeving. En dat geldt zeker ook voor mijzelf. Het vervolg op deze dag is dat we de Vrijstad Vianen Dagtocht voor 2017 als nieuwe landelijke dagtocht gaan aanbieden bij organisaties die dagtochtarrangementen verkopen. Hiervoor is in november een speciale beurs waar ik, samen met de eigenaar van het partyschip, de VVV en citymarketing naar toe ga."

De Vrijstad Vianen dagtocht is tot stand gekomen dankzij inzet van gasterij 't Klooster, Citymarketing Vianen, VVV Vianen, Stedelijk Museum Vianen, Grote Kerk Vianen, historische vereniging Het Land van Brederode, partyschip Domani, Fort Everdingen en brouwerij Duits en Lauret. Georganiseerd door CityproM.nl Vianen.


q www.cityprom.nl