• Lisanne en Lisa met hun opgetuigde rijdieren.
• Lisanne en Lisa met hun opgetuigde rijdieren. Foto: Peter Verbeek

Clubtitels voor Lisanne en Lisa

hagestein • De combinaties Lisanne van Meeteren/Vivaldi en Lisa van Straalen/Cisero waren afgelopen weekeind de sterren van de clubkampioenschappen van de Brederoderuiters.

De titelstrijd bij de beginnende ruiters en bij de rubriek pony's/paarden bestond uit drie onderdelen. Vrijdagavond deden 46 deelnemers, verdeeld over de klasse BB tot en met Z2, een gooi naar het dressuurkampioenschap. Bij de beginners ging de eerste prijs naar Eveline Kunst met Givar, Maud Agterberg was de beste combinatie bij de pony's, terwijl Doortje Herber bij de paarden met Belle Fomia 2 met de eerste prijs aan de haal ging.

Zaterdagmorgen werd begonnen met het springen. Deelnemers die in het basisparcours bleven mochten door naar de barrage, een verkorte rondgang waarbij naast de springfouten ook de tijd van belang was. Tatum Schmidt met Sandolino was de beste van alle beginners, Aimée Gielen en Dina waren de beste ponycombinatie, terwijl Lisa van Straalen en Cisero de dienst uitmaakten bij de paarden. 'Speel uw Spel' was de laatste discipline. Alle combinaties konden punten verdienen door zoveel mogelijk hindernissen foutloos te springen. Het parcours bestond uit ongebruikelijke hindernissen zoals hooibalen, een boomstam, water- en bezembak. Winnaars werden de combinaties Eveline Kunst/Givar (beginners), Maud Agterberg/Maxim (pony's) en Mouna Lemmers/Eclair (paarden). De grootste bekers en de paardendekens werden uitgereikt aan een stralende Lisanne van Meeteren en Lisa van Straalen. Ze werden beloond met een duik in een kruiwagen vol water.