• Dit duel tussen Johan van Es en Peter Verwolf kende geen winnaar.
• Dit duel tussen Johan van Es en Peter Verwolf kende geen winnaar. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein houdt HSSC'61 onder de duim

everdingen • De enige streekderby voor SC Everstein en HSSC '61 was al op de derde speeldag. De bezoekers begonnen op papier als favoriet, kregen ook verreweg de meeste kansen, maar schoten de ballen vrijwel steeds over het doel van de thuisclub. Zodoende won het effectievere SC Everstein met 2-0.

Al in de derde minuut kreeg Arwin van Soest een behoorlijke kans, maar hij wipte de bal in de handen van Everstein-goalie Ricardo de Keijzer.

Twee minuten later werd Floris Kool door Jordi Leeuwis aan het shirt vastgehouden. De bonkige aanvoerder ging wat theatraal neer en arbiter Klop kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Kool mikte de pingel achter op de voet van De Keijzer.

Strijd en passie

Tegen de veldverhouding in namen de roodwitten in de twaalfde minuut de leiding. Jori Goené kopte de vrije trap van Sander Bergshoeff door naar Robbie de Roos, die de bal in de touwen werkte: 1-0. Beide elftallen lieten aanvankelijk genoeg strijd en passie zien, maar HSSC '61 was iets sterker. Halverwege de eerste helft maakte Leeuwis een overtreding op Van Soest, en met geel op zak moest hij oppassen. Geleidelijk werd de passing van SC Everstein slordiger. De gasten kregen de ballen soms cadeau, maar de mogelijkheden die daar uit ontstonden waren aan niemand besteed. Na een langlopende aanval kreeg Lucas van Dam kort voor rust een vrije kans, maar hij schoot de bal naast de verste paal.

De verwachting was dat HSSC '61 na rust een extra aanvaller zou brengen. Dat gebeurde echter niet. SC Everstein had zelfs meer balbezit, maar ontbeerde het vernuft om daar munt uit te slaan. Rond de tiende minuut deden de zwartbroeken opnieuw niets met twee aardige kansen. En nadat Nader Mechichi de bal, op aangeven van Goené, met een diagonaal schot voorbij doelman Niek de Vos had geschoten (2-0), was het duidelijk dat HSSC '61 heel diep zou moeten gaan om nog wat te verdienen. Na bijna twintig minuten volgde een dubbele wissel die geen merkbaar effect had. Bovendien hield HSSC '61 achterin tot diep in de wedstrijd een ketting van vier verdedigers.

Tandje bij

Hoewel elke roodwitte een tandje bij zette kregen de gasten nog tal van kansen om tenminste aansluiting te krijgen. Keeper De Keijzer verwerkte schoten van Mark van Dalen en Kool, en had geluk dat ook het vizier van invaller Frank de Goeij slecht was afgesteld. De laatste kans was voor de thuisclub, maar de redding van keeper De Vos op het schot van invaller Delaney Khoeblal mocht er zijn. Zodoende bleven de punten in Everdingen en deed HSSC '61 zich ernstig te kort.

Peter Verbeek

fotobijschrift: Dit duel tussen Johan van Es en Peter Verwolf kende geen winnaar.