Unieke 'experience' in De Schildkamp

asperen • De Schildkamp in Asperen heeft er sinds vorige week een 'attractie' bij. Naast een hotel, restaurant, vergader- en sportlocatie biedt het centrum voortaan een 'Indoor Outdoor teambuilding Experience'. "Dit bestaat nog niet in Nederland", zegt directeur Ralph Klaare.

Afgelopen zomer werd een flink deel van de sporthal omgebouwd tot een bos voor teambuildingsopdrachten. "We hebben een bos gecreëerd compleet met bosgeluiden en bosgeur." Klaare benadrukt dat de Schildkamp lang heeft nagedacht wat er met de sporthal moest gebeuren. "Een zaal die gebruikt wordt voor gym en sportverenigingen én een hotel is eigenlijk een rare combinatie." Toen de hal gerenoveerd moest worden en gemeente en directie het niet eens werden over de richting die moest worden ingeslagen, koos de Schildkamp een nieuwe koers. Zo werd de sporthal 'van een last een lust'. "Mensen willen tegenwoordig niet zo maar vergaderen. Beleving is het sleutelwoord. Vandaar dat we iets unieks hebben neergezet."

De Schildkamp Experience heeft een oppervlakte van zeshonderd vierkante meter met verschillende ruimten die in elkaar overlopen. Door een gang vol lawaai komen de deelnemers plotseling bij een stille plek. "Van daaruit is het bos bereikbaar. Met zes meter hoge eikenbomen, paadjes en struiken. Door de geluiden, de geur en de lichtval krijgen deelnemers het idee dat ze buiten zijn. Je beleeft het bos, ruikt de dennennaalden, hoort de vogeltjes." Via het bos komen de deelnemers in hun kamp. "Compleet met haardvuur, boomstammen, legertenten en een oude Volvo. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer. Hier vinden de voor- en nabesprekingen plaats."

Volgens Klaare is de nieuwe entourage de ideale locatie voor trainingen in samenwerking, effectiviteit en strategisch denken. "De kracht van dit concept is het bos. Of je zo'n training gewoon op kantoor geeft of in een bos; dat scheelt nogal wat." Klaare is erg blij met de metamorfose van de sporthal. "Geweldig als er gerealiseerd wordt wat je in je hoofd hebt." De Schildkamp Experience is geschikt voor (meerdaagse) trainingen voor bedrijven, maar ook voor familieweekends. Bezoekers kunnen gebruik maken van alle faciliteiten en arrangementen van de Schildkamp, zoals bowlen, het restaurant, de hotelkamers en sportieve activiteiten. "Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier mogelijk."