Viko overdonderd door Maassluis

maassluis • In Maassluis konden de korfballers van Viko geen aanspraak maken op de punten. Het was Maassluis dat dit keer de wedstrijd wist te domineren en eenvoudig won met 28-18.

Hoewel Viko vorige week nog goed mee kon komen tegen ODO, lukt het de hoofdmacht vandaag niet om een stempel te drukken op de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was het Maassluis dat zowel in de aanval als ook in de verdediging domineerde.

Toon

In de eerste aanval wist Maassluis direct de korf te vinden, de toon voor de wedstrijd was gezet. Gelijk lag de druk bij de eerste aanval van Viko. Het lukte de Vianezen niet om hun eigen spel te spelen, dit werd secuur ontregeld door Maassluis. Daarentegen wist Maassluis makkelijk de korf te vinden, waardoor het team al in de eerste helft vlot kon uitlopen naar een 6-1 voorsprong.

Viko leek overdonderd door hun tegenstander. Er was een gebrek aan felheid en afronding van vrije ballen en stippen. Na 10 minuten leek VIKO zich even te herpakken en wisten zij de achterstand te verkleinen tot 9-6. Het was echter Maassluis dat vlak voor rust de voorsprong weer uitbreidde (13-8).

'Om de oren'

Na rust konden ook de wissels van VIKO het verschil niet te maken. Hoewel men terugkwam tot 14-12, was het daarna Maassluis dat steedsverder uitliep. Viko maakte meer goals dan in de eerste helft, maar kreeg er ook meer 'om de oren'.

Viko zal zich de komende week op de volgende thuiswedstrijd tegen ACKC moeten richten. "Met hopelijk een beter resultaat."