• André Oostrom is blij met zijn entreehuisje.
• André Oostrom is blij met zijn entreehuisje. Foto: Peter Verbeek

Everdingen heeft nu ook entreehuisje

everdingen • Onderdeel van de avond die Everstein afgelopen vrijdag hield voor zijn vrijwilligers was de officiële ingebruikname van het entreehuisje.

Een voetbalclub zonder entreehokje is eigenlijk geen echte voetbalclub. Bijna zestig jaar na de oprichting heeft Everstein een gebouwtje in gebruik genomen waar de bezoekers hun entreekaartje moeten kopen. En bij de kaartjesverkoop valt direct de naam van André Oostrom. Meer dan vijfentwintig jaar geleden nam hij dat baantje over van Rinus Frasa, en sindsdien staat hij bij elke thuiswedstrijd van het eerste elftal onderaan de dijk om de neutrale toeschouwers en de supporters van de bezoekende club een kaartje te verkopen.

Kaartjesverkoop

"Ik doe het voor Everstein, en dat je soms in de regen en in de kou moet staan is onderdeel van de kaartjesverkoop. Ik ben er wel blij mee, en ik hoop dat ik er nog heel lang kaartjes mag verkopen", glunderde Oostrom. Vorig jaar is een belactie gehouden voor de Vriendenloterij. Dat werd zo'n succes dat een deel van de revenuen is gebruikt om materialen aan te schaffen waarvan handige leden het entreehuisje hebben gebouwd. De supportersclub van Everstein had zorg gedragen voor een koud en warm buffetje, compleet met muzikale omlijsting, terwijl de tap overuren maakte. Het is al jaren gebruikelijk dat Everstein zijn vele vrijwilligers op die manier bedankt voor hun geweldige inzet. Voorzitter Ron van Zal nam de gelegenheid te baat om met een bloemetje afscheid te nemen van Jos Romijn en Erik Frasa. Zij hebben zich vele jaren verdienstelijk gemaakt voor hun club.