• Robin Buijzer trekt Paul Geerlings aan zijn mouw naar de grond.
• Robin Buijzer trekt Paul Geerlings aan zijn mouw naar de grond. Foto: Peter Verbeek

Gelijkspel voelt voor Vianen als verlies

vianen • De derby tussen Vianen en Lekvogels had twee gezichten. Voor rust domineerde de thuisclub, en na de thee bogen de sterkere gasten hun 2-0 achterstand in de slotfase om in een gelijke stand: 2-2.

In de openingsfase waren beide elftallen aan elkaar gewaagd. Na een schot van Jefrey Sangers, waar doelman Gerben Bikker de nodige moeite mee had, vestigde Jesse Kersbergen, de linkerspits van de Vogels, de aandacht op zich. Hij miste het eerste kansje door de bal naast te koppen, en kreeg in de twintigste minuut geen strafschop nadat hij door Tim Vonk onderuit was gehaald.

Vianen werd geleidelijk sterker. De ploeg heeft veel individuele kwaliteiten, maar blijft achterin kwetsbaar, met name bij snelle counters. Pal na de drinkpauze ging Dusty Louwaars een combinatie aan met oudgediende Paul Geerlings. Dat leidde tot een vrije schotkans voor de laatste, maar hij vond keeper Bikker op zijn post.

Gewurm

Nadat de ongrijpbare Adil Ahabbad en Rick van Ierland het Lexmondse doel niet hadden gevonden, en keeper Orm Kranenburg een schot van Edwin Uittenbogaard had gepareerd volgde een Vianense aanval. Na wat gewurm op de rand van het zestien metergebied drukte Sangers af, en met een hobbelend schotje opende hij de score: 1-0. Vijf minuten voor rust kapte en draaide Ahabbad enkele verdedigers dol en met een geplaatst schot in de verste hoek zorgde hij voor 2-0.

Via de lat

Vroeg in de tweede helft zat het Lekvogels niet mee: een schot van Jelle van Dam verdween via de lat over het doel. De tricolores dicteerden nog een kwartiertje, maar na het inbrengen van Patrick Kersbergen kantelde de wedstrijd langzaam maar zeker. Rond de twintigste minuut leken de bezoekers aansluiting te krijgen, maar de inzet van Robin Bikker werd door Vonk van de lijn gewerkt. Vianen zakte ver terug, won zijn duels niet meer en kwam weinig aan voetballen toe. Toch had Ahabbad het duel, na een van zijn weergaloze acties, moeten beslissen, maar hij strandde op de keeper. In het laatste kwartier werd Herman Bikker door keeper Kranenburg van scoren afgehouden. Acht minuten voor tijd verdween een op het oog houdbare schuiver van Uittenbogaard echter onder zijn lichaam: 2-2. Nadat Robin Bikker er kort voor tijd 2-2 van had gemaakt had Vianen alsnog kunnen winnen. Sangers roste de bal echter op de lat, en in de rebound kwam Ahabbad keeper Bikker wéér niet voorbij.

Trainer Jeroen Brouwer: "Als we fitter waren geweest en de lijn van de eerste helft hadden doorgetrokken was dit niet gebeurd. Het gelijkspel voelt aan alsof we verloren hebben."