• Bestuursleden Dim den Braven en Dick de Vos gaan ook de baan op.
• Bestuursleden Dim den Braven en Dick de Vos gaan ook de baan op. Foto: Peter Verbeek

Tennistoernooi voor Joy for Children

hagestein • Het bestuur van de stichting Joy for Childrenorganiseert op woensdag 21 september een tennistoernooi bij LTC Lexmond. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van sport- en spelbenodigdheden voor de zes Joy for Children zorg- en onderwijscentra in India.

Het tennistoernooi is één van de acties waarmee de stichting inkomsten genereert om de 466 kinderen in India een betere toekomst te geven. Aan het toernooi kunnen maximaal veertig spelers meedoen. Het inschrijfgeld is 12,50 euro, inclusief consumptie en lunch. Bij inschrijving krijgt men een nummer dat het speelschema bepaalt. Vanaf 9.30 uur gaat iedereen drie keer de baan op om 25 minuten te dubbelen. De prijsuitreiking is rond 16.00 uur. Opgeven is mogelijk tot 20 september via info@joyforchildren.com.

Bevlogen

Stichting Joy for Children is in 2008 opgericht door Dick de Vos. Doel is om kansarme kinderen in Derde Wereldlanden, met name in India, een beter leven en een betere toekomst te geven. Er is gestart met vier zorg- en onderwijscentra, en inmiddels zijn er zes. De kinderen krijgen er onderwijs, voeding, kleding en medische zorg. Daarnaast wordt gezorgd voor goede drinkwater- en sanitaire voorzieningen. Joy for Children wordt geleid door een aantal bevlogen ondernemers die naast of na hun professionele carrière de wereld een stukje beter willen maken.

Elke euro die wordt gedoneerd aan de stichting komt bij de kinderen terecht. Buiten de in dienst zijnde leerkrachten, ontwikkelingswerkers en koks wordt uitsluitend met vrijwilligers gewerkt. Alle gebouwen waaruit de zorg wordt verleend zijn om niet beschikbaar gesteld. Joy for Children wil graag méér kinderen helpen en streeft continuïteit na. Daarom wordt naar meer mogelijkheden gezocht om inkomsten te genereren.

Naast verdere uitbreiding van de zorg- en onderwijscentra wordt binnenkort een programma opgezet waarmee studenten die de centra verlaten ondersteund worden met vervolgopleidingen.

Doel

"Ons doel is helder", zegt bestuurslid Dim den Braven. "We zijn erg dankbaar en tevreden over wat tussen 2008 en nu hebben kunnen realiseren. Dit is mede mogelijk gemaakt door onze donateurs. Het is prachtig dat LTC Lexmond haar tennispark beschikbaar stelt terwijl we extra steun van sponsoren hebben gehad om dit toernooi te kunnen organiseren. Voor 17,50 euro per maand kan een kind in India worden geholpen. Maar we zijn ook blij met eenmalige donaties.

Meer informatie is te vinden op


q www.joyforchildren.com

Peter Verbeek