• Annelies Visser speurt naar een vrijstaande medespeler.
• Annelies Visser speurt naar een vrijstaande medespeler. Foto: Peter Verbeek

Viko geeft winst na rust uit handen

vianen • De rentree in de tweede klasse is afgelopen zaterdag teleurstellend verlopen voor Viko. Na een flitsende eerste helft, waarin ODO niet veel te vertellen had, tapten de gasten na de pauze uit een heel ander vaatje. Uiteindelijk verloren de Vianense korfballers met 17-18.

Viko heeft een korte, maar intensieve voorbereiding achter de rug. Trainer Bart Reijgers stak vooral tijd in het aanpassen en versterken van het aanvalsspel. Die trainingsweken gaven een stijgende lijn te zien: het spel was verfrissend en er was een toename in doelpunten. Die lijn moet worden doorgetrokken in de competitie, waarin Viko op een groot aantal onbekende tegenstanders stuit.

De eerste was ODO, een stabiele tweede klasser uit Maassluis. De thuisclub liet meteen zijn gezicht zien en nam, na twee mooie acties die onreglementair werden onderbroken, vanaf de stip een 2-0 voorsprong.

Ruimte

Viko gaf verdedigend niet veel ruimte weg, en pas in de zevende minuut vonden de gasten de korf voor het eerst. Via een derde benutte strafworp herstelde Viko de oude voordelige marge. Met redelijk spel werd ODO onder druk gehouden.

Hoewel het Vianense aanvalskwartet voldoende kansen kreeg om grote afstand te nemen werden er te veel van deze mogelijkheden niet verzilverd. Niettemin gingen de teams met een 8-4 stand rusten, en gezien het betere spel leek er voor de roodhemden uit Vianen in dit stadium geen wolkje aan de lucht.

Scherp geschoten

In de tweede helft ging het echter mis. ODO liet zien zijn huid duur te willen verlopen en was niet van plan zonder punten te vertrekken. Er werd met scherp geschoten en in een tijdsbestek van ruim tien minuten werd de achterstand omgebogen in een 9-11 voorsprong.

De aanvallers van Viko kregen minder ruimte, werden slordig in de passing en kozen te snel voor het schot. Hoewel de thuisclub de achterstand kon beperken lukte het niet om langszij te komen.

Drie minuten voor tijd maakte ODO er 16-18 van. De spelers van Viko konden daar slechts één treffer tegenover stellen: 17-18. De Vianezen hadden hun rentree anders voorgesteld.