• Alle winnaars werden beloond met een fles wijn.
• Alle winnaars werden beloond met een fles wijn. Foto: Dick Aanen

Gouwenes verwent haar deelnemers

everdingen • Afgelopen vrijdag was de finaledag van het negende Gouwenestortoernooi, een vijfdaags tennisevenement voor 55-plussers.

Toen Joke Vergeer en Marianne van den Boogaard, na twintig jaar stopten als lid van de toernooicommissie van het open dubbelspeltoernooi van Gouwenes, besloten ze een toernooi voor 55-plussers in het leven te roepen: het Gouwenestor. De eerste keer namen daar ruim dertig koppels aan deel van een tiental regionale tennisverenigingen. De negende editie trok een recordaantal van 96 deelnemers, verdeeld over 61 koppels. Aan de ondergrens van 55 jaar wordt strikt de hand gehouden, maar de bovengrens is vrij. Louis van West (Gouwenes) was dit jaar met zijn 78 jaar de oudste deelnemer. Er wordt in poules gespeeld en alle partijen gaan over twee sets.

Geheim

"Mannen-, vrouwen- en gemengd dubbel in drie sterkten. Alleen het HD6 is vanwege te weinig deelnemers niet doorgegaan", vertellen de dames Vergeer en Van den Boogaard. "Het geheim van dit toernooi dat bij ouderen zo goed staat aangeschreven? Ouderen willen niet allen tennissen maar ook worden verwend. En dat worden ze hier. Elke dag komen we enkele keren langs met diverse verse lekkere hapjes. En als de finales achter de rug zijn, en alle winnaars een flesje wijn en het hele terras een glaasje bubbelwijn heeft gedronken kan iedereen aanschuiven voor een uitgebreid zelfgemaakt koud vlees- en visbuffet. En met een inschrijfgeld van 9 euro per deelnemer per onderdeel zijn we nog steeds kostendekkend!"

De vrijwillige bijdragen voor Joy for Children leverden het mooie bedrag van 262,50 euro op.