• Peter de Vaal hoopt op een sterke start van Everstein.
• Peter de Vaal hoopt op een sterke start van Everstein. Foto: Peter Verbeek

Everstein is gegroeid in de breedte

everdingen • Wat spelersmateriaal betreft is er voor Everstein, vergeleken met vorig seizoen, niet bar veel veranderd. Het vertrek van de doelman werd gecompenseerd door de komst van vier nieuwelingen. Zodoende heeft de club aan de dijk wat meer body gekregen, en gezien de indeling is dat geen overbodige luxe.

Na het vertrek van trainer Ton Delfgou werd Peter de Vaal halverwege het lopende seizoen gecontracteerd. Hij ging aan de slag met de groep, vond het niet zinvol veel nieuwe dingen te proberen en had daar eigenlijk de tijd ook niet voor. "Mijn belangrijkste conclusie was dat Everstein erg wisselvallig was. Na een zwakke eerste helft kon zo maar een goede tweede volgen, maar het omgekeerde kwam net zo vaak voor. Daarnaast was er een té groot verschil wat betreft de resultaten in thuis- en uitwedstrijden. Op vreemde bodem pakten we slechts tien punten! Uiteindelijk bleven we de laatste vier duels ongeslagen, en dat positieve neem je mee naar het volgende seizoen."

Gezien het doelsaldo van 42-49 vond De Vaal dat Everstein te veel tegentreffers incasseerde. In de voorbereiding is er veel aandacht besteed aan het verdedigende aspect in alle linies. Het scheelt een slok op een borrel dat laatste man Peter Verwolf, na veelvuldig blessureleed, weer fit is. Hetzelfde geldt voor Jordy Leeuwis, die de capaciteiten heeft om met Verwolf het hart van de verdediging te vormen.


Grootste zorgen

"De grootste zorgen zitten voorin", denkt Peter de Vaal. "Dat heeft enerzijds te maken met het feit dat het gros van mijn aanvallers laat terug was van vakantie. Topscorer Simon van Zante zit voorlopig in de lappenmand, terwijl andere spitsen vanwege werkverplichtingen beperkt inzetbaar zijn. Toch zie ik de groep sterker worden. Dat is hard nodig, want we zijn in een heel andere poule ingedeeld. Vorige seizoen waren er veel derby's, en met HSSC '61 hebben we er nog maar één. Ook hadden we, met Arkel, Focus '07 en Asperen, uitgesproken zwakke tegenstanders. Nu treffen we onbekende ploegen als EBOH, Groote Lindt en ZBC die in mijn ogen beduidend sterker zijn. Wieldrecht en Drechtstreek zijn voor mij de titelkandidaten. Voorlopig ben ik blij als we zo snel mogelijk weg zijn van de onderste plaatsen, en kunnen stijgen naar de bovenkant van de middenmoot. Dat lijkt me het maximaal haalbare."


Peter Verbeek