• Michel Blokker stapt niet in een gespreid bed. 
• Michel Blokker stapt niet in een gespreid bed.  Foto: Peter Verbeek

'Competitie komt te vroeg voor ons'

vianen • Prestatievoetbal op zondag hangt bij Brederodes aan een zijden draadje. Met een her en der bij elkaar geplukte spelersgroep gaat de oorspronkelijk belangrijkste tak van de groengelen aan een cruciaal seizoen beginnen. In de vierde klasse, en met Michel Blokker als roerganger.

"Toen ik tekende was er een selectie voor twee elftallen", vertelt Blokker. "Brederodes duikelde echter uit de derde klasse, en dat leidde tot een exodus. Een aantal spelers koos voor de zaterdagtak van Brederodes, een ander groepje ging naar Vianen, en van de totale groep bleven er slechts vijf over! Als ik dit van te voren had geweten was ik er niet aan begonnen. Maar nu het feit zo is ga ik er mijn hele ziel en zaligheid in leggen. Want ik voel me echt niet te groot voor de vierde klasse!"

Nekhernia

Michel Blokker moet het nu doen met een spelersgroep die elkaar amper kent. De tweeling Van Baarlen (ex-VVY) koos voor Brederodes omdat ik hier trainer ben, en dat geldt ook voor Mike Warmenhoven (UVV). En die jongens hebben vriendjes van vriendjes van vriendjes meegenomen.

Op papier waren er negentien spelers. Mo Ahabbad kwam niet opdagen, Dimitri Boufidis kreeg een nekhernia, Tommy van Leijenhorst is nog altijd niet fit, en Marcel Peters heeft zich twee keer dusdanig misdragen dat Blokker hem er niet meer bij wilde hebben. Te elfder ure is Nikos Sidiropoulos aangesloten, een bruikbare jongen.

"Ik heb nu te veel voetballers en te weinig spelers die in dienst van het elftal willen voetballen. Ik heb enkele heel goede spelers die echter een tijd niet hebben gevoetbald en geblesseerd zijn geraakt. Maar er zijn er ook die het niveau van de vierde klasse niet aankunnen. Iedereen zal eerst fit moeten worden voor er kan worden gepresteerd, maar dan zijn we twee maanden verder. En ik sluit niet uit dat we dan nog mee gaan doen voor een van de prijzen!"


Peter Verbeek