'Gouden dagen' bij Present

regio • Zorgaanbieder Present - bekend van de locaties Emma, Graafzicht, Hof van Ammers, Meesplein en Open Vensters - heeft besloten zich aan te sluiten bij stichting Gouden Dagen. "Op deze manier hopen we vooral ook om mensen die niet in onze locaties wonen te bereiken en meer 'gouden dagen' te bezorgen", aldus Simon Timmerman, namens Present.

Ouder worden gaat hand in hand met verlies van een partner en/of vrienden, van gezondheid. Contact met anderen is niet meer vanzelfsprekend en mooie momenten zijn zeldzaam. Gouden Dagen geeft ouderen deze momenten terug. Het Gouden Dagen-programma wordt uitgevoerd door organisaties die deelnemer zijn, zoals de locaties van Present. Het programma bestaat uit vier pijlers, te weten gouden wensen, gouden koffie, gouden cultuur en gouden innovatie. De komende periode gaat Present hard aan de slag om alles in gereedheid te brengen om te kunnen starten met de uitrol van alle programmaonderdelen. Naar verwachting zal begin oktober als eerste worden gestart met Gouden Koffie momenten op de locaties.

Stichting Gouden Dagen is in 2009 opgericht door de stichtingen RCOAK en Sluyterman van Loo. De concrete aanleiding was het toenemende besef dat er meer aandacht moest komen voor de kwaliteit van het leven van ouderen. Door het mogelijk maken van meer welzijnsactiviteiten en het bevorderen van sociale contacten. Vanaf 2016 is Gouden Dagen verzelfstandigd en wordt er verder gebouwd op de oorspronkelijke gedachte. Voor de ouderen in zorginstellingen, maar met name ook voor de ouderen uit de wijk. Gouden Dagen wil een betere leefsituatie voor kwetsbare ouderen in Nederland, door het stimuleren van de eigen regie, het stimuleren van sociale contacten, vinden en bereiken van kwetsbare ouderen 'achter de voordeur' met een sociaal programma en het vertegenwoordigen van een belangrijke en groeiende groep ouderen.

Present bestaat uit de woonzorgcentra Emma in Leerdam, Graafzicht in Bleskensgraaf, Hof van Ammers in Groot-Ammers, Meesplein in Leerdam en Open Vensters in Ameide.


q www.goudendagen.nl